HomeAutomatiseringAppleStreaming audio op Mac

Streaming audio op Mac

Streaming audio is een enorm populaire manier om muziek of andere audiovisuele content te beluisteren. Er zijn verschillende streaming audio providers op Mac die je kunt bezoeken via de applicaties map of vanaf de home screen. Dit artikel vertelt je hoe je streaming audio op Mac opneemt.

Streaming-audio vastleggen

Om streaming audio op te nemen, dien je eerst het streamen apparaat aan te maken. Hiervoor kun je de volgende opties gebruiken:

  1. Via de software integratie van iTunes: Klik in de applicatiebalk van iTunes naast je favoriete album of muziekstuk en druk op ‘Streaming Audio’ om hiervan een stream af te spelen. Je kunt ook naar de lijst met ‘Albums en Mixtapes’ van je computer kijken om daar streaming audio’s te vinden. Druk op één van de afbeeldingen om dat album of mixtape in beeld te zien.
  2. Via de Windows-oplossing M4VGO: Druk dan in het venster M4VGO-oplossing onderaan het scherm je bestandsnaam in (bv.: Transformers.mkv). Kies dan ‘Open as media item’. Na het openen van het bestand zal er nu automatisch een pop-up melding verschijnen wat betreft copyright inhoudelijk materiaal dat beschermd is door DRM.

EaseUS RecExperts voor Windows

EaseUS RecExperts voor Windows is een gratis software die zich specialiseert in het maken van optimaal streamingoplossingen. Met deze software kun je digitale content te allen tijde afspelen naar computer of mobiel apparaat. Ook wordt het mogelijk om Audio CD’s te streamen of audioclips toegankelijk te maken voor groepsspelers en Dj’s. Het programma beschikt over verschillende opties om audio op te nemen, zoals verbetering van de geluidskwaliteit en herstellen van broken audiodeskklippen. Zo kan iedereen via de PC of laptop perfect genieten van hun favoriete muziek.

VLC-mediaspeler

De VLC-mediaspeler is een gratis applicatie die je op je Mac kan inschakelen om audio af te spelen. Je kunt de VLC-mediaspeler in de menubalk van je Mac plaatsen of door gebruik te maken van het followingmenu “Software“, dan te kiezen voor “VLC media player“. Nadat je de VLC-mediaspeler hebt geopend, ziet hij er als volgt uit:

In het voordeel van de VLC-mediaspeler is dat hij erg snelle wijze audio afspeelt. Je kunt ook naar audio bestanden zoals MP3s of WAVs streamen. De ondersteuning voor meerdere codecs en talen garandeert dat hij in alle situaties goed functioneert. Ook biedt de VLC-mediaspeler mogelijkheden om extra functionaliteit toe te voegen. Zo is er een exportfunctie waardoor je op elk moment alle afgelopen afspeelfuncties kan bewaren en herstellen.

Video: How to Record Desktop Audio on Mac Using OBS (SIMPLE) – Big Sur or Newer 2022

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten