HomeAutomatiseringMicrosoftStroomdiagrammen maken met Word

Stroomdiagrammen maken met Word

Stroomdiagrammen zijn een krachtig hulpmiddel om processen te visualiseren en verhelderen. Met de juiste strategieën kun je stroomdiagrammen gebruiken om complexe problemen te begrijpen, taken en taken te beheren en processen te optimaliseren. In dit artikel ontdek je wat je allemaal met stroomdiagrammen kunt doen.

Een stroomdiagram maken in Word

In Word kun je een stroomdiagram maken door tekst in te voegen en vervolgens de SmartArt-opdracht te gebruiken. Hieronder vind je een stappenplan met screenshots die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je stroomdiagram er netjes uitziet:

  1. Voeg de tekst toe die je wilt gebruiken voor je stroomdiagram. Zorg ervoor dat de verschillende onderdelen van het diagram op een aparte regel staan.
  2. Selecteer alle tekst die je wilt gebruiken voor het stroomdiagram.
  3. Klik op de knop “Invoegen” in de ribbon en selecteer vervolgens “SmartArt“.
  4. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteer je het type stroomdiagram dat je wilt maken. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, dus neem de tijd om ze allemaal door te nemen om erachter te komen welke het beste bij jouw doel past.

Een stroomdiagram maken met SmartArt

Als je een stroomdiagram wilt maken, kun je SmartArt gebruiken. SmartArt is een visuele groep van verschillende soorten diagrammen die je kunt gebruiken om informatie weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld een lijst met stappen maken, een organisatieschema of een proces weergeven. Om een stroomdiagram te maken met SmartArt:

  1. Ga naar de pagina waar je het stroomdiagram wilt maken.
  2. Klik op het tabblad Invoegen en klik vervolgens op SmartArt in het menu Afbeeldingen.
  3. Klik in de categorie Stroomdiagrammen op het type diagram dat je wilt gebruiken en druk vervolgens op OK.
  4. Voer de tekst in die u wilt weergeven in elk van de vakken en pas eventueel de lay-out aan door op Lay-out te klikken en een andere optie te selecteren uit het menu Lay-out .

Een stroomdiagram maken met de vorm bibliotheek in Word

Stroomdiagrammen zijn visuele weergaven van een proces of een systeem. In stroomdiagrammen worden symbolen gebruikt om verschillende soorten activiteiten of taken te vertegenwoordigen. Soms worden stroomdiagrammen ook ‘vloeiendiagrammen‘ genoemd.

In Microsoft Word kun je stroomdiagrammen maken met de vorm bibliotheek. In de vorm bibliotheek vind je allerlei verschillende soorten symbolen die je kunt gebruiken om jouw stroomdiagram mee te maken. Je kunt de symbolen slepen en neerzetten waar je ze wilt hebben in het document en vervolgens verbindingen tussen de symbolen maken door lijnen te tekenen.

Een Lucidchart diagram invoegen in Word

Om een Lucidchart diagram in Word in te voegen, moet je eerst het diagram maken in Lucidchart. Ga naar de website (www.lucidchart.com), maak een account aan en log in. Klik vervolgens op “Documenten” om een nieuw document te maken. Voeg de elementen toe die je wilt gebruiken door ze vanuit de bibliotheek te slepen naar het canvas. Pas de vormgeving aan naar jouw smaak en sla het document op als PNG-bestand door op “Bestand” > “Download as” > “PNG” te klikken.

Video: Hoe maak je stroomdiagrammen in Scienta?

Hoe maak je stroomdiagrammen in Scienta?

Reviews

Gerelateerde berichten