HomeAutomatiseringSymbool invoegen in Word

Symbool invoegen in Word

Als je in Word een symbool ingevoegd hebt, krijg je een aantal opties om die symbolen te bewerken. Hieronder vind je meer informatie.

Een vinkje invoegen

Het is nu niet meer moeilijk om een symbool toe te voegen in je document. Je kan het beste een symbool invoegen in Word door het menu Symbolen tevoorschijn te halen en er dan een Symbool- of Pictogrammenu bij te zetten. Zo kun je gemakkelijk verschillende symbolen toevoegen aan je document.

Er zijn verschillende soorten symbooltoevoegingen: pictogrammen, foto’s, kaarten, tabellen, lijsten en grafieken. Je kunt ook symbolen toevoegen die je al hebt in je computer, zoals de wetenschappelijke lettergrepen (voorzien van hoofdletters), beeldnamen van plantages en herbivoren of handelsmerken.

Een symbool invoegen

Wanneer je in Word een symbolische naam invoegt, wordt die samengevoegd met de naam van je document. Dit is handig als je bijvoorbeeld inhoudelijk beschouwingen wilt delen met anderen, maar geen normale naam wilt gebruiken. Je kunt hiervoor eenvoudig een symbool toevoegen aan je tekst.

Je vindt symbolische naamgenoten in het Symbolenscherm. Als je de juiste symboolkenmerken weet in te vullen, kun je ook symbolische tekens toevoegen aan beelden of bestanden op je computer. Symbolen zijn gratis toegankelijk voor iedereen en maken het lezen en schrijven over bepaalde zaken makkelijker.

Video: Insert a Symbol or Special Character in Word

Insert a Symbol or Special Character in Word

Reviews

Gerelateerde berichten