HomeAutomatiseringMicrosoftTaakbalk verplaatsen Windows 10

Taakbalk verplaatsen Windows 10

In Windows 10 is er nu een nieuwe taakbalk die je kan gebruiken om bestanden, apps en andere dingen toe te voegen of te onderdelen. Het is handig als je snel iets wilt doen met je PC of tablet, maar het kan ook zijn dat je niet altijd weet waar de taakbalk precies ligt. Dit artikel gaat over hoe je de taakbalk kunt verplaatsen in Windows 10.

Windows 8 & 10

In Windows 10, het taakbalk verplaatsen is mogelijk in twee manieren. De eerste manier is door op het scherm van de computer te klikken met de muis naar het venster Taakbalk, en dan deze te selecteren. Het venster Taakbalk verschijnt dan in beeld op de achtergrond ernaast. Klik hierna met de muis naar het rechter gedeelte van het venster en druk daarna op Shift-Esc om het venster weg te schuiven. Naarmate er meer dingen worden geplaatst in dit venster (zoals een bestand of map), zal het klein worden. Om het taakbalk weer terug te vinden, ga je naar het begin van dit venster en druk dan op Tab om eruit te glippen.

De tweede manier is door op Start en klik dan op Aanpassen > Taakbalk. Hierna kan je direct naar je favoriete plek in dit venster navigeren door zoektochtjes uit te voeren met F3 of Ctrl + F3.

Windows 7

Wanneer u een taakbalk in Windows 7 wilt verplaatsen naar Windows 10, neem dan vooral de volgende zaken mee:

  • De taakbalk bestaat uit meerdere programma’s. Wanneer u de taakbalk plaatst in het venster waarin deze programma’s zich bevinden, verschuift dit ook de taakbalk. Het is dan niet mogelijk om alle programma’s tegelijkertijd te verplaatsen naar het venster van Windows 10.
  • In Windows 10 is er geen taakbalk meer nodig. Om een applicatie open te krijgen of in gebruik te nemen, moet u opnieuw opstarten en kiest u dan “Programma’s” of “Gebruikers“. Om een applicatie offline te bewaren, vindt u daarin altijd “Downloads” en selecteert u dan het programma dat je wilt offline opslaan.

Locatie Taakbalk wijzigen

Een eenvoudige manier om de taakbalk te verplaatsen is door het venster op het scherm te sluiten en het venster weer open te doen. Dit doe je door naar boven in het menu te kijken, dan naar “Start” te gaan en vervolgens “Aanpassingen startscherm” in het drop-downmenu te selecteren. Op het volgende beeld verschijnt een speciaal panel waarin je de locatie van de taakbalk kunt wijzigen. Het venster blijft geopend als je hand trekt langs of rondom het scherm.

Waarschuwingen

Windows 10 verschilt van andere Windows-versies in dat er specifieke waarschuwingen worden gepresenteerd als je de taakbalk verplaatst. Zo krijg je een waarschuwing als je de taakbalk niet meer past in het scherm, of als er gegevens overgeslagen worden.

Video: How to Move Taskbar in Windows 10

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten