HomeAutomatiseringTabellen toevoegen en bewerken

Tabellen toevoegen en bewerken

Tabellen zijn een handige manier om informatie overzichtelijk en gestructureerd op te slaan. Of het nu gaat om gegevens voor je bedrijf, of voor je eigen gebruik – tabellen kunnen je helpen bij het organiseren van je informatie. In deze artikel ontdek je hoe je tabellen kunt toevoegen en bewerken!

Een tabel toevoegen

Een tabel toevoegen in een document is erg simpel. Volg de onderstaande stappen om een tabel toe te voegen:

  1. Open het document waarin je de tabel wilt toevoegen.
  2. Klik op ‘Invoegen‘ in het menu bovenaan het scherm.
  3. Kies ‘Tabel‘ uit het drop-down menu.
  4. Klik op de plek in het document waar je de tabel wilt toevoegen en sleep dan met je muis totdat je de gewenste grootte van de tabel bereikt hebt.
  5. Laat vervolgens je muisknop los om de tabel toe te voegen aan het document.

Rijen of kolommen toevoegen

In een tabel kunnen rijen en/of kolommen worden toegevoegd. Dit kan door op het plusicoontje te klikken dat zich bovenaan de tabel bevindt, of door met de rechtermuisknop op de tabel te klikken en vervolgens ‘rij toevoegen‘ of ‘kolom toevoegen‘ te selecteren.

Rijen en kolommen verwijderen

U kunt ook een rij of kolom tussen twee bestaande rijen of kolommen invoegen door tegelijkertijd de Shift-toets en de pijltoets naar links of rechts in te drukken totdat de nieuwe rij of kolom is gemarkeerd en vervolgens op Enter te drukken.

Om een rij of kolom te verwijderen, selecteert u de betreffende rij of kolom en drukt u op Backspace (Windows) resp. Delete (Mac).

Cellen in een tabel samenvoegen

In een tabel kun je cellen samenvoegen zodat de inhoud van meerdere cellen in één enkele cel terechtkomt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een lijst wilt maken waarin alle elementen naast elkaar staan. Je kunt ook cellen splitsen, zodat de inhoud van één cel over meerdere cellen wordt verdeeld.

Het formaat van rijen en kolommen aanpassen

De meeste tabellen hebben standaardrijen en kolommen met gelijke afmetingen. Soms is het echter handig om de grootte van de rijen of kolommen aan te passen, bijvoorbeeld als je wilt dat bepaalde delen van de tabel meer aandacht krijgen. In Google Docs is het heel eenvoudig om de grootte van rijen en kolommen aan te passen.

  1. In het tabblad ‘Insert‘ selecteert u ‘Table‘.
  2. Hover over de linkerkant van de tabel totdat er een ​​grijze rechthoek verschijnt. Klik en sleep de rand van de rechthoek naar links of rechts om de breedte van de kolom te wijzigen.
  3. Om de hoogte van een rij te wijzigen, hover dan boven de bovenkant of onderkant van een rij totdat er weer een grijze rechthoek verschijnt. Klik en sleep ook hier de rand van de rechthoek naar boven of naar beneden om de hoogte van die rij te wijzigen.

Individuele cellen in een tabel opmaken

Het is heel eenvoudig om individuele cellen in een tabel op te maken. Selecteer gewoon de cel of celgroep die u wilt opmaken en kies vervolgens de gewenste optie in het tabblad “Opmaak“. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, dus wees creatief!

Video: Google Docs – How To Add And Customize Tables

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten