HomeSocial MediaTwitter Leiderschap: Noah Glass

Twitter Leiderschap: Noah Glass

Noah Glass is de medeoprichter en CEO van SumoMe, dat hij in 2007 is gestart. Vóór SumoMe was Noah de oprichter en CEO van Socialbakers, een bedrijf voor sociale media-intelligentie, en was hij product manager bij Twitter waar hij het product management leidde voor zowel TweetDeck als de Vine Android app. Glass is ook gastspreker geweest voor merken als Google, TED en Samsung en heeft geschreven voor Forbes en The Huffington Post.

Noah heeft ook twee andere bedrijven opgericht: Brightcove, dat video-advertentiesoftware produceerde, en Hunch. Noah heeft in Forbes, The Guardian, Entrepreneur, Inc. en andere publicaties gestaan. Begin 2016 bracht Noah zijn boek “Twitter voor journalisten” uit.

De geschiedenis van Twitter

Noah Glass is de medeoprichter en CEO van Twitter. Hij heeft een geschiedenis in zowel technologie als media, en werkte als productmanager bij Google, oprichter van CNET en president van ABC News Digital. In zijn functie bij Twitter houdt hij toezicht op alle aspecten van de productontwikkeling en activiteiten van het bedrijf.

Glass werd op 2 september 1977 geboren in Asheville, North Carolina. Als kind was hij dol op het gebruik van computers en raakte hij gefascineerd door hoe ze konden worden gebruikt om de wereld te veranderen. Na zijn afstuderen aan Yale University met een graad in Computer Science and Engineering begon Glass in 2000 zijn carrière bij Google. Bij Google werkte hij aan verschillende producten, waaronder Gmail, Google Maps en YouTube.

In 2007 verliet Glass Google om samen met journalist/auteur Jim Bankoff CNET op te richten. Bij CNET leidde Glass het team dat CNET TV (nu onderdeel van Hulu), CNET Edge (nu onderdeel van CBS Interactive) en de digitale eigendommen van CNET op meerdere platforms ontwikkelde, waaronder iOS- en Android-apps en web-eigendommen als cnet.com en gamespot.com.

In 2011 verliet Glass CNET om voorzitter te worden van ABC News Digital, waar hij toezicht hield op alle digitale eigendommen van ABC News, waaronder abcnews.go.com, abcnewsradio.com en abcnewsvideo.com, alsook op strategische partnerschappen met Disney/ABC Television Group-onderdelen Freeform Network (voorheen ABC Family) en History van A&E Networks.

Van nieuwigheid tot nieuwsbron

Noah Glass is de medeoprichter en CEO van Twitter, een van de populairste sociale netwerksites ter wereld. Hij heeft een bachelordiploma van Brown University en een MBA van Stanford Graduate School of Business. Glass werkte eerder als productmanager bij Google, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Gmail en Trips.

Glass wordt vaak genoemd als degene die Twitter nieuw leven heeft ingeblazen na de beursgang in 2013. Vóór Twitter was hij senior productmanager bij Facebook, waar hij hielp bij het ontwerp van het News Feed-algoritme van het bedrijf.

In oktober 2017 kondigde Glass zijn vertrek bij Twitter aan na zeven jaar als CEO. In zijn brief waarin hij zijn vertrek aankondigde, schreef Glass dat hij “verder wilde werken aan technologieprojecten” en meer tijd wilde doorbrengen met zijn gezin.

Video: Noah Glass: Betrayed Founder of Twitter

Noah Glass: Betrayed Founder of Twitter

Reviews

Gerelateerde berichten