HomeAutomatiseringUbuntu en Windows Vista of 7 als een dual-boot op uw Dell...

Ubuntu en Windows Vista of 7 als een dual-boot op uw Dell pc installeren

Windows Vista is nu al een paar jaar oud en kan niet meer worden aangepast op nieuwe hardware en software. In dit artikel leggen we u van alles over het dual-booten van Ubuntu en Windows Vista op uw Dell pc. Zo kunt u op eenvoudige wijze toch verbinding maken met de laatste technologieën en ontdekt u exact welke hardware vervangen is noodzakelijk voor Ubuntu of Windows Vista.

Hebt u een dual-boot voor uw pc met Ubuntu en een oud Windows-besturingssysteem nodig?

Wilt u op een pc met Ubuntu draaien en ook nog een oud Windows-besturingssysteem gebruiken? Dan bent u aan het juiste adres! Stel uw pc voor met Ubuntu 14.04 of 15.10 en bestuur deze dan met een oudere versie van Windows, bijvoorbeeld Windows Vista of 7. Bij ons kunt u Ubuntu en Windows met elkaar combineren zonder dat er problemen optreden.

Wat u moet weten en controleren voordat u begint met installeren

Om Ubuntu op een pc te kunnen installeren, moet de computer vooraf in staat zijn om meerdere systeembestanden te delen. Dit kan door het gebruik van een dual-boot-systeem of een programma zoals Windows 7 Installer. Controleer daarnaast of de computer voldoet aan de specifieke gegevens die nodig zijn om Ubuntu te laten bootsen: RAM, beeldscherm en processor. Wanneer alle controles succesvol verlopen, kan Ubuntu worden geïnstalleerd.

Windows moet als eerste op de harde schijf opstarten

Het is belangrijk dat u Windows op de harde schijf opstart op uw Dell pc. Dit is belangrijk omdat het veel problemen kan veroorzaken met Ubuntu of andere besturingssystemen. Opstarten van Windows zorgt ervoor dat alle systeembestanden en programma’s veilig worden aanwezig.

Installatiepartities instellen

Wanneer u een Dell pc opgebouwd heeft met Ubuntu of Windows Vista of 7 als besturingssysteem, dan kunt u deze installeren als een dual-boot. Dit betekent dat u twee besturingssystemen op dezelfde harde schijf kan draaien. Hieronder vindt u wat voor taken de dual-boot in verband brengt.

Ubuntu als tweede besturingssysteem installeren

Ubuntu is een Linux-distro waarbij je ook een Windows- of MacOS-besturingssysteem kan installeren. Ubuntu heeft verschillende desktopversies, die allemaal veel kleiner en sneller zijn dan de Windows- of MacOS-variant van Dell.

Dual-boot met Ubuntu kan je gebruiken als je wat extra vrijheid wilt hebben, terwijl je toch wel gebruik maakt van de bestaande apparaten in huis. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe software en firmware updates voor je Dell pc, terwijl je bovendien nog steeds aan Windows of MacOS blijft hangen.

De opstartvolgorde configureren

Het is mogelijk om een dual-boot op uw Dell pc te configureren. Ubuntu en Windows Vista of 7 kunnen hier gezamenlijk installeerd worden. Als u het DualBoot Configuratie Tool (DBCT) gebruikt, kan dit voorkomen dat de partitions van het verkeerde type worden aangemaakt. Ook is het mogelijk om via de computer adresbalkaanheden toe te passen waarop bijvoorbeeld Windows Vista of 7 staat.

Als eerste moet het besturingssysteem op de pc worden ingevoerd: inschakelen van je computer met een BIOS-versie die beschikbaar is voor dual-boot (Windows XP Professional naar voren komen); handmatig start Windows XP Professional door hem in te schakelen. Vervolgens selecteert je computer Ubuntu installatiesoftware in het menu Start > Opslag Centrum > Installatiesoftware en Drukwerk (of zoals nu ook uitgevoerd, Ubuntu Software Centre).

Video: The Best Way to Dual Boot Windows and Ubuntu

The Best Way to Dual Boot Windows and Ubuntu

Reviews

Gerelateerde berichten