HomeFilmsUltra HD Premium certificaat

Ultra HD Premium certificaat

Ultra HD Premium certificaat is een nieuwe certificering voor televisie shows die in 4K te zien zijn. Dit certificaat is bedoeld om vergelijkbare 4K-tv shows te certificeren en zo content zoekers te helpen vinden tussen de verschillende 4K-tv providers. In dit artikel lees je wat er allemaal op het certificaat staat, wat de voordelen zijn en welke provider er alleen al in Nederland 4K-tv shows verkoopt met de Ultra HD Premium certificaat.

Ultra HD Premium: wat zegt het?

Ultra HD Premium is een certificaat wat wordt gegeven aan televisie- en filmspelers die in staat zijn om films in 4K Ultra HD resolutie te streamen. Dit certificaat betekent dat de speler voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van het Ultra HD Premium systeem. Daarnaast garandeert dit certificaat dat de speler compatibel is met apparaten en software uit het Ultra HD Premium systeem.

Resolutie

Ultra HD Premium is het certificaat van een televisie die uitgerust is met de nieuwste technologieën. Dit certificaat betekent dat de televisie honderden beelden per seconde kan afspelen en dan ook nog zo hoge kwaliteiten bereikt als 4K. Deze resolutie bedraagt 3840x2160pixels, wat overeenkomt met 4K Ultra HD.

Vaak wordt Ultra HD Premium ook wel 4K Premium genoemd, want dit certificaat geeft de tv een extra waarde: het scherm mag niet minder dan 30 frame per seconde (fps) bevatten. Ultra HD Premium wordt vooral gebruikt door consumenten die zeker willen weten dat de televisie zich in staat vindt om dit soort beelden te verwerken. Een filmsysteem met deze kwaliteit moet minimaal vier van de volgende vijf punten behalen: altscan, 4K resolution, High Dynamic Range (HDR) en Wide Color Gamut.

Vide: Wat is 4K? (UHD)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten