Voetnoten in Word

Hoewel het bestaande werkblad zoals Microsoft Word veel uitgeeft over het verschijnen vanuit een tekstbestand, is er wel meer mogelijkheden. Zo kan je met behulp van voetnoten heel makkelijk aan extra afbeeldingen koppelen tijdens het produceren van een document of website. Door deze functionaliteit toe te passen kan je sneller je werk doen en overzicht krijgen wat er allemaal bij komt kijken op je document.

Word 2007/2010/2013 (Windows)

In Word 2007, 2010 en 2013 kunt u voetnoten maken door in het onderwerp waarin de noten worden gevoetnoteerd op te zoeken en er rechtsboven een gedeelte van het scherm in te kiezen dat voor notities is bestemd. In alle drie versies van Word kan dit gebeuren door op het juiste moment naar rechts te scharen of optisch naar links te schuiven wanneer de cursor over het onderwerp ligt dat voor notities is bestemd.

Word 2011 (Mac)

In het nieuwe Word 2011 ondersteunt de taaloplossing NL-NL. In het vorige Word werd dit alleen mogelijk via een add-in, maar nu is het ook via de standaard taalopties te doen. Om NL-NL te kunnen instellen, moet u in het startmenu bovenin op ‘Taal & land‘ klikken. Hierna ziet u de optie ‘Ondersteuning van talen‘. Klik hierop om deze optie aan te maken, of neem contact op met Microsoft om dit voor u door te geven.

Klik nu op ‘Opmerkingen‘ verderop in het document en naam het bestand dat u wilt gebruiken voor NL-NL toetsing. Dit kan een bestand zijn dat u online vindt, of een bestand dat u op je computer heeft staan. Vul dan in de naam van het bestand wat erin staat en klik vervolgens op OK. Het woordbestand is nu geschikt voor toetsing in NL-NL!

Tips voor het maken van voetnoten in Word

Laat je inspireren door deze tips voor het maken van voetnoten in Word:

  1. Plaats eerst de tekst die je wil noteren, naast het document op je computer. Zo kan je zien hoeveel ruimte er is om de tekst in te dienen.
  2. Bepaal welke taal je wilt noteren en kies dan een lettertype (bijvoorbeeld Arial). Ga vervolgens naar het bureaulokje “Symbolen” en kies het symbool voor “Voetnoten“. Klik erop om het symbool toe te voegen aan de tekst.
  3. De afstand tussen de letters kan variëren, dit maakt het makkelijker om juist goedkeuring te geven aan je notities. Klik daarna op “Toetsen“. Hieronder vind je verschillende toetsingsmogelijkheden, zoals drukken of selecteren van meerdere letters in één keer.

Video: Voetnoten maken in Word

Voetnoten maken in Word

Reviews

Gerelateerde berichten