HomeFilms en seriesVolgordeVolgorde M.J. Arlidge boeken: Helen Grace

Volgorde M.J. Arlidge boeken: Helen Grace

Ben jij een fan van spannende boeken die je op het puntje van je stoel laten zitten? Dan ben je vast bekend met de Helen Grace serie van M.J. Arlidge! Deze reeks over detective-inspecteur Helen Grace is razend populair en bestaat uit meerdere bloedstollende delen. Maar in welke volgorde lees je deze boeken nu eigenlijk? En wat zijn de extra novelles die bij deze serie horen? In deze blog nemen we je mee door alle ins en outs van de Helen Grace serie, zodat jij optimaal kunt genieten van dit meesterwerk van M.J. Arlidge!

De volgorde van de Helen Grace serie van M.J. Arlidge

De volgorde van de Helen Grace serie is belangrijk om te weten als je deze boeken wilt gaan lezen. Het eerste boek in de reeks heet ‘Iene Miene Mutte‘ en werd gepubliceerd in 2014. Dit boek introduceert ons aan detective-inspecteur Helen Grace, die samen met haar team op zoek gaat naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers ontvoert en gevangen houdt totdat ze elkaar doden.

Het tweede deel van de reeks is getiteld ‘Piep zei de muis‘ en verscheen kort na het eerste boek. In dit verhaal onderzoekt Helen een nieuwe zaak waarin een aantal mensen worden gedood door middel van gasinjecties.

Het derde boek heet ‘Pluk een roos‘ en draait om het onderzoek naar het lichaam van een vrouw dat wordt gevonden in het bos. De moordenaar lijkt geïnspireerd te zijn door sprookjes uit de kindertijd.

Hierna volgen nog meer bloedstollende delen zoals “Klikspaan”, “Naar bed, naar bed” en “Wie niet weg is“. Zorg ervoor dat je begint bij het eerste boek voordat je doorgaat naar alle andere delen!

Extra novelles van de Helen Grace serie van M.J. Arlidge

Naast de reguliere boeken van de Helen Grace serie, heeft M.J. Arlidge ook een aantal extra novelles geschreven die zich afspelen in hetzelfde universum als Helen Grace en haar collega’s. Deze novelles bieden lezers meer achtergrondinformatie over sommige personages en gebeurtenissen uit de hoofdreeks.

Een voorbeeld van zo’n novelle is “Alles op het spel“, waarin we meer te weten komen over de jeugd van inspecteur Joanne Sanderson en hoe zij bij de politie terechtgekomen is. Ook krijgen lezers een kijkje in het persoonlijke leven van inspecteur Nick Holland, een ander prominent personage uit de serie.

Een ander interessant aspect aan deze novelles is dat ze vaak korter zijn dan de reguliere boeken, waardoor ze perfect zijn om even snel tussendoor te lezen. Toch bevatten ze genoeg spanning en intrige om je als lezer volledig te kunnen meeslepen.

Ook al zijn deze extra verhalen geen noodzakelijk onderdeel van de Helen Grace serie, toch voegen ze zeker iets toe aan het algehele plaatje. Voor liefhebbers van dit genre zijn deze novellen dus zeker aanraders!

Heb jij alle Helen Grace boeken van M.J. Arlidge al gelezen?

Als je nog geen kennis hebt gemaakt met de Helen Grace-serie, dan raden wij het zeker aan! Het is een spannende en meeslepende serie met een intrigerend hoofdpersonage. De volgorde van de boeken kan soms verwarrend zijn, maar hopelijk heeft dit artikel je geholpen om alles op een rijtje te krijgen.

Video: MJ Arlidge over Helen Grace en ‘Klein klein kleutertje’

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten