HomeFilms en seriesWat is DTS Virtual:X?

Wat is DTS Virtual:X?

DTS Virtual:X is een nieuw ontwerp van DTS, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Dolby Atmos en DTS:X. DTS Virtual:X maakt gebruik van virtuale stemmen om de geluiden in je verzorgingshuis of theater ervaring te laten zien. In dit artikel lees je alles over deze techniek en hoe ze werkt.

Wat is DTS Virtual:X?

DTS Virtual:X is een nieuwe virtual reality codec die bijna alle soorten apparatuur kan herkennen. DTS Virtual:X gebruikt de laaggeschoolde 3D-speakers om je sterke geluid in een virtuele wereld te brengen. Als je DTS Virtual:X installeert op je computer, kun je applicaties zoals games en filmpjes met virtual reality ontvangen.

Wat is het verschil met DTS:X?

DTS Virtual:X is een nieuwe virtual reality (VR) technologie die voortaan in meer theaters wordt toegepast. DTS Virtual:X gebruikt diverse audioboeken om geluidsbeelden zowel op het scherm als in de ruimte te produceren. Bij DTS Virtual:X wordt gebruik gemaakt van Dolby Atmos om het geluid in alle richtingen te laten klinken.

Het verschil met andere VR-technologieën is dat DTS Virtual:X niet alleen 3D-geluid maar ook 2D-geluid kan produceren. Hierdoor is het mogelijk om audio voorafgaand aan een film of game opnieuw in 3D te laten verschijnen, zonder welke film of game dit niet mogelijk zou zijn geweest.

Op welke apparaten zien we het terug?

Bij DTS Virtual:X wordt audio gestreamd vanaf een centrale server en bereikt uw oor via Bluetooth of USB. Hierdoor ontstaat er een feeling van ‘gewaande’ geluiden, wat ontzettend immersive blijft. Daarnaast beschikt DTS Virtual:X over 24-kanaal Dolby Atmos surround sound. Zo kunt u altijd de perfecte surround-sound ervaring verwerken in films, games en VoIP telefoontjes.

Video: What are Dolby Atmos and DTS:X?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten