HomeCloudWat is een WPS knop?

Wat is een WPS knop?

Een WPS knop is een speciale functietoets die je kunt gebruiken om een verbinding tussen apparaten in je bedrijf aan te maken. Door op de knop te drukken wordt er zo een netwerkverbinding tot stand gebracht. Deze toets is beschikbaar in verschillende types en maten, waardoor hij perfect kan worden toegepast in ieder bedrijf. Doordat de WPS knop draadloos is, kun je hem gemakkelijk overal aanbinden. Zo is hij ideaal voor het versturen van data en informatie tussen alle apparaten in je bedrijf.

Hoe ontvang ik een router met een WPS knop?

Een router met een WPS knop betekent dat je hem kunt bedienen via Wi-Fi Protected Setup (WPS). Dit is een protocol waarmee je de routers van verschillende bedrijven, zoals internetproviders, kunt combineren. Je start het gesprek door op het scherm hiervan te drukken en dan de naam van de provider in te typen. Pas als je alle routers hebt geconnecteerd ga je verder met het gesprek. Alle routers zeggen dan automatisch ja toekennend aan de vraag of ze worden gebruikt voor WPS.

Zijn er risico’s verbonden aan WPS?

Of je nu in een bedrijf of particuliercontext werkt, iedereen wil veilig internet op het bureau hebben. WPS staat voor Wi-Fi Protected Setup en is een manier om draadloos internet te beschermen. Er zijn risico’s verbonden aan WPS, zoals dat jouw computer van criminelen of hackers kan worden beroofd. Gelukkig is er ook nog eens de mogelijkheid om WPS toegankelijk te maken voor verschillende doeleinden, zoals het beheren van je privéleven.

Video: What is WPS button on router?

What is WPS button on router?

Reviews

Gerelateerde berichten