HomeAutomatiseringWat is een XLTX-bestand in Excel

Wat is een XLTX-bestand in Excel

XLTX-bestanden zijn een soort bestand dat door Microsoft Excel wordt gebruikt om gegevens te bewaren. Dit type bestand is vergelijkbaar met het standaard Excel-bestand (.xlsx), maar bevat meer functies. In dit artikel zullen we kijken naar wat een XLTX-bestand is, waar je het voor kunt gebruiken en hoe je deze in Excel kunt openen.

Wat is een XLTX bestand?

XLTX-bestanden zijn Excel-werkbladbestanden die zijn opgeslagen in het XML-Spreadsheet 2003-formaat. Deze bestanden kunnen worden geopend met Microsoft Excel of een andere spreadsheettoepassing die dit formaat ondersteunt.

Hoe een XLTX bestand te openen

XLTX-bestanden zijn meestal Excel-spreadsheets die zijn opgeslagen in de Open XML-bestandsindeling voor tabellen. Deze bestandsindeling is gebaseerd op XML en maakt gebruik van een ZIP-comprimeermethode om de gegevens te comprimeren. Dit maakt het gemakkelijker om XLTX-bestanden te openen en te wijzigen in andere toepassingen, zoals Google Docs of Microsoft Office Online.

Hoe een XLTX-bestand converteren

Om een XLTX-bestand te converteren, heeft u een compatibele spreadsheet-toepassing nodig, zoals Microsoft Excel of Apache OpenOffice Calc. Nadat u de toepassing hebt geïnstalleerd, kunt u doorgaan met de stappen om het bestand te converteren.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat uw computer het XLTX-bestand nog steeds niet kan openen, omdat:

  • U niet over de juiste software beschikt om XLTX-bestanden te openen. Het XLTX- bestandsformaat wordt doorgaans geopend door spreadsheetprogramma’s, zoals Microsoft Excel of OpenOffice Calc. Als u echter geen van deze programma’s op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u een gratis proefversie van Microsoft Excel downloaden of OpenOffice Calc gebruiken om het bestand te openen.
  • Het bestand is beschadigd of corrupt. In sommige gevallen kan een XLTX-bestand beschadigd zijn door een virus of een andere vorm van malware. Als dit het geval is, kunt u proberen het bestand te herstellen met een speciale herstelsoftware.

Video: What is difference between xls and xlsx files of Excel??

What is difference between xls and xlsx files of Excel??

Reviews

Gerelateerde berichten