HomeAutomatiseringWat is en hoe werkt Tethering

Wat is en hoe werkt Tethering

Tethering is het verbinden van een smartphone aan een computer en is erg handig als je je telefoon wil gebruiken vooral in afwachting van de bekende dingen als het downloaden van films of series op Netflix. Maar wat is tethering precies en hoe werkt het? Lees meer in dit artikel!

Wat is tethering?

Tethering is het verbinden van een smartphone aan een computer of ander apparaat. Vaak wordt het ook wel ‘laptop houden‘ genoemd. Het doel van tethering is om de snellere communicatie tussen smartphone en computer te garanderen. Het werkt als een soort extra port op je computer.

Tethering inschakelen

Het is mogelijk om een netwerkverbinding tussen twee PC’s of laptops te maken door het verbinden van een USB-stick of een andere opslag medium aan elk apparaat. Dit kan eventueel worden gedaan door middel van de onderstaande procedure:

  1. Ga naar de website van je provider of bedrijf en download de applicatie die op je computer staat gemaakt voor het tethering inschakelen. Op sommige websites is er ook een link waarmee je het vervolgens op je computer kunt installeren.
  2. Kies in de applicatie of USB-stickje dat je wilt gebruiken als bron van je verbinding en druk op ‘Inloggen‘. Je kunt nu weer teruggaan naar het scherm waarop je de applicatie ziet, of vervolgens starten via “Start” (iets rechtsbovenaan) of “Programma’s“.
  3. Ga naar “Netwerken” en selecteer daarna “internetverbinding met andere apparaten“. Klik dan op het plusje in het rechterhoekje om een nieuwe internetverbinding tot stand te brengen me je apparaat.

Android

Het verbinden van een Android-apparaat aan een computer of andere Android-telefoon via het netwerk is heel eenvoudig. Als je een apparaat hebt die ‘tethering‘-component heeft, dan kan je hem gewoon op de computer of telefoon bevestigen. De apparaat verbindt zich automatisch met de computer of telefoon en voert dan alle contacten af op deze locatie. Zo kun je naar je Gmail-, Facebook-, of Twitter-account verder gaan terwijl je op een plekje waar internet goed is geïnterconnecteerd blijft werken.

Verbinding maken met uw mobiele hotspot

Het verbinden van een mobiele hotspot met uw computer is heel eenvoudig. U kunt het doen door in Windows 10 of 8.1 op het netvlies van uw desktop te zoeken naar “mobiliteit“, dan bovenaan onder “netwerken” te klikken en uw mobiele hotspot aan te melden. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de standaardinstellingen van uw toestel, die vaak als startpagina zijn ingehouden.

Zo kan u de volgende stappen nemen op het toestel dat de verbinding maakt: Tik op het pictogram voor het verbindingsmechanisme en druk op connecteren. Dat is alles wat je moet doen om in verbinding te treden met uw mobiele hotspot. Vervolgens moet er wel iets gebeuren om mensenwereld telefonisch contact op te nemen, waarbij één van beide apparaten (uw mobiel of de hotspot) moet worden ingesteld als vertrouwde bron.

Video: What is tethering?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten