HomeIoTGoogle HomeWat is Google Family Link en hoe werkt het?

Wat is Google Family Link en hoe werkt het?

Google Family Link is een aanbieding van Google om familieleden te verbinden en alle contacten op te slaan, zodat je alles in één ruimte vindt. In dit artikel leggen we je uit wat Family Link is, hoe het werkt en welke mogelijkheden het biedt.

Wat is Google Family Link?

Google Family Link is een functionele app voor Android, iOS en Chrome die je helpen bij het verzamelen van data over je familie. Google Family Link fungeert als een visuele interface waarin je aangeven kunt hoeveel mensen in je familie woonden, werkten, kinderen hadden en nog leven. Je kan ook data opnemen over eventuele gescheidenheid of overlijden van familieleden. Ook kun je ermee samengaan met andere apps om alle gegevens te verzamelen.

Welk ouderlijk toezicht biedt het?

Google Family Link is een service van Google dat je kunt gebruiken om ouders of voogd te helpen bij het opvolgen van hun kinderen. Het doet dit door automatisch delen van informatie over je kinderen met de ouders of voogden. Dit kan variëren van data over je kinderen die ze online publiceren, hun locatie en contactdetails, tot andere informatie die Google gebruikt om je goed te helpen blijven volgen. Zo weet Google altijd wat er speelt met je kinderen en kan het eventuele ondersteuning geven om problemen snel op te lossen.

Hoe zit het met Chromecast?

Het gaat om een apparaat dat op ChromeOS draait en dus ook perfect past in een slaapkamer. Het kan worden gebruikt voor verzorging van kinderen (zoals schermen beletten om te spelen na middernacht) of als zorgapparaat voor ouders (bijvoorbeeld gegevens over het dierenrijke dagelijkse leven bewaren). Google Family Link is gratis voor alle Google-gebruikers, maar er zijn wel abonnementen beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld dataverbinding maken met andere apparaten van Google (zoals Android-telefoons) of video’s bekijken op televisie via Chromecast.

Video: Veilig online met Family Link – Vraag het Google

Veilig online met Family Link - Vraag het Google

Reviews

Gerelateerde berichten