HomeCloudWat is USSD?

Wat is USSD?

USSD is een protocol dat wordt gebruikt voor netwerkcommunicatie tussen mobiele operatoren en hun abonnees. Het wordt ook gebruikt voor noodoproepen, zoals bij verlies of diefstal van uw telefoon. In dit artikel bekijken we wat USSD is, hoe het werkt en welke verschillende toepassingen het heeft.

Klaar om USSD te vervangen?

Het aanpassen van je telefoon aan de Amerikaanse wetgeving is niet alleen een kwestie van klaarstaan om USSD te vervangen, maar ook om rekening te houden met alle andere veranderingen. Volgens onze Amerikaanse vriend: “All you need to know about upgrading your SMS service in the U.S.A.” is dat het bijna onmogelijk is om er zonder grote problemen mee door te komen.

Om ervoor te zorgen dat je mobiel blijft functioneren naarmate de Amerikaanse wetgeving verschuift, raden we je aan de volgende punten in acht te nemen:

  • Verplichte certificaten voor Telcos: Telcos moeten vanaf 1 januari 2020 alle telecomklanten op dit moment (niet alleen providers) eisen dat ze een certificaat hebben voor automatische functies zoals SMS en MMS.
  • Informatieve afspraken tussen providers en Klantendiensten: Telcos moet informatie met betrekking tot hun Klantendiensten uitdelen voordat consument betaalde toestellen kan upgraden.

Wat is USSD?

USSD is het standaard belangrijke mobiele netwerk abonnement van de Nederlandse providers. Hiermee kunnen consumenten zelfstandig telefoons, tablets en laptops bedienen. USSD is een mobiel netwerk interfacestandard dat gebruik maakt van ontvangst- en uitgaafkanalen in het GSM-netwerk. Hierdoor beschikken consumenten over eenvoudige toegang tot hun apparaten.

USSD bericht formaat

Wanneer u een bericht formaat gebruikt, moet u zorgen dat de originele berichten op de juiste manier worden verwijderd. De berichten die in een USSD bericht formaat zijn geïnstalleerd, kunnen niet worden verwijderd door het apparaat of de telefoon. Als het apparaat of de telefoon is vervangen, moet ook deze database van USSD berichten worden verwijderd.

Video: What is USSD?

Reviews

Gerelateerde berichten