HomeCloudWeergave in Gmail-app

Weergave in Gmail-app

Gmail is een van de meest populaire mailprogramma’s op smartphones en computers. Het vernieuwde Gmail-app komt met een nieuwe weergave, die veel makkelijker in gebruik is dan het oude interface. We geven je tips om het beste uit de nieuwe weergave te halen.

Gmail-weergave aanpassen: zo werkt het

Het vernieuwde Gmail-interface biedt veel mogelijkheden om je mailbox op een duidelijke en bruikbare manier in te richten. In dit artikel vind je tips over hoe je de weergave aanpast.

  1. Ga naar de homepagina van Gmail, klik op het logo in de top left corner en ga naar ‘Weergaven‘.
  2. Klik op een account om het overzicht van je mailgebruik te bekijken. Kies hieronder ‘Weergaven‘ voor het geval je meerdere accounts hebt aangesloten.
  3. Klik op ‘Aanpassen‘ op de kaart die verschijnt onderaan de pagina met je mailadres en accountnaam erop, of druk één van de knoppen in het rechte uiteinde van de kaart in.
  4. Je ziet nu een lijst met mogelijkheden die beschikbaar zijn voor je mailbox: verberging van berichten, emailformatie (HTML, PDF, TXT), emoticons enzovoort.

Download de vernieuwde Gmail-app

Je kunt de vernieuwde Gmail-app vinden in App Store of Google Play. Je kan ook gebruik maken van het Chrome extensie: “Gmail Offline“. Deze extensie laat je mail offline bekijken en leest hem pas weer in wanneer je verbinding krijgt met het internet.

Gespreksweergave emailberichten

In de vernieuwde Gmail-app kun je een weergave van je emailberichten op verschillende manieren selecteren. Zo kan je bijvoorbeeld alle berichten in een bepaalde dag/week lezen, of alleen berichten die binnen een bepaalde periode vandaag werden verstuurd. Ook kun je alle berichten samenlezen, of alleen berichten over bepaalde onderwerpen zien. Hieronder staat wat je zo allemaal kunt doen met de weergave van je emailberichten in de vernieuwde Gmail-app:

  • Kies in het menu aan de rechterkant van je scherm welke weergave je wilt gebruiken: dagelijkse weergave, weekdierentuin, periode (vandaag, vroeg op maandag en laat op woensdag), alleen berichten over bepaalde onderwerpen of alle berichten.
  • Klik op “Weergave“. Je krijgt dan een lijst met allerlei opties om de weergave te weergeven.

Kies een ander verzendadres

Wanneer je berichten in je Gmail-account wilt verzenden, dan kies je vaak het verzendadres dat je aan de ontvangers doorgeeft. Maar wat als je nu niet precies weet hoeveel mensen er naar jouw bericht zoeken? Dan is het handig om een gerapporteerd zoekresultaat voor jouw verzendadres te bekijken. Dit kan met de vernieuwde Gmail-app.

Je kan hieronder alle gegevens van het verzendadres bekijken, zoals het aantal keren dat het is gevraagd en gedownload wordt en welke apps hier mee verbonden zijn. Je kunt ook een rapportage laten maken door de app af te sluiten of door op ‘Ik wil rapporteren‘ te klikken. Zo leer je precies hoeveel mensen naar jouw bericht zoeken en wat ze daarvan vinden!

Video: Zo gebruik je de vertrouwde modus van Gmail

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten