HomeAutomatiseringWerken met Adobe Photoshop

Werken met Adobe Photoshop

Afbeeldingen zijn belangrijk bij het maken van een goede website. Vaak worden hier enorm veel tijd en energie in gestoken. In dit artikel leggen we uit hoe u afbeeldingen tot leven kunt brengen in Adobe Photoshop.

De perfecte GIF maken gaat snel en eenvoudig.

GIFs zijn momenteel één van de populairste bestanden op internet. Een GIF is eigenlijk een filmpje dat als een bestandstaaf beschikbaar is voor het maken van afbeeldingen die vaak met elkaar in verband staan. Je kan GIFs heel gemakkelijk zelf maken in Adobe Photoshop.

Stap 1: Maak een schets

Wanneer je een schets wilt maken van iets wat je ziet, is het belangrijk dat je dit goed doet. Je moet een goede schets maken om het object te kunnen beschrijven en om precies te weten hoe het eruit ziet. Hieronder staan tips om een goede schets te maken:

Afbeelding zo scherp mogelijk maken

Voordat je begint met schetsen, moet je de afbeelding zo scherp mogelijk maken. Doe dit door de pictogrammen op de pagina in Adobe Photoshop aan hun volle gewicht toe te voegen. Dit helpt bij het exacte beschrijven van wat je wilt schilderen en verbetert ook de helderheid van je beeld.

Gebruik contourlinie

Als je meerdere punten wil beschrijven op één afbeelding, gebruik dan contourlinie om elkaar aan te geven. Contourlinie is een vorm die langs alle kanten van de afbeelding verspreid ligt en daardoor leidt tot een levendige selectie.

Stap 2: Breng het tot leven

Als je een afbeelding wilt maken, dan is het belangrijk om goed in te leren hoe Adobe Photoshop werkt. In dit stapje vertellen we je de basis van Photoshop. We gaan ervan uit dat je al een werkblad hebt met software zoals Paint of photo editor (zoals GIMP) aangebracht en je bent bereid mee te experimenteren.

Het begint allemaal met een goede idee! Je denkt misschien wel: “dit kan toch niet zo moeilijk zijn?” Ik ben daarvan overtuigd dat je vaak verrast wordt door hoe gemakkelijk het is om effecten in beeld te brengen die anders alleen maar mogelijk zouden zijn via speciale software zoals After Effects of Motion Graphics Maker. Naast afbeeldingen maak je hierdoor ook eenvoudige animaties en films op basis van bladeren.

Stap 3: Bepaal de snelheid van je animatie

In het eerste deel van dit stapje heb ik je uitgelegd wat animatie is en hoe je kan beginnen met het maken daarvan in Adobe Photoshop. Nu zal ik proberen om je te vertellen hoe je de snelheid van je animatie kunt bepalen.

Het belangrijkste factor dat je moet beoordelen bij de snelheid van je animatie, is of jouw wens voor animation reageert op wat er achter het beeldscherm gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld willen dat er continu gebruik gemaakt wordt van frames (een strook beeld met elkaar verbonden pixels), of misschien wil je slechts een paar frames per seconde. Je kunt ook bepaalde parameterten veranderen om zo de snelheid van je animation te beïnvloeden, maar dat is weinig duidelijk en kan dus niet altijd even gemakkelijk veranderd worden.

Stap 4: Exporteer je animatie naar GIF

Met Adobe Photoshop kan je afbeeldingen tot leven brengen met animaties. Je kunt hierbij variërende effecten en filters gebruiken om je afbeelding te transformeren. Hieronder vind je een aantal tips wat je moet doen om deze Animatie Export tool van Adobe Photoshop te gebruiken:

  1. Klik op het icoontje “Exporteren naar gif” in de toolbar aan de rechterzijde van je beeldscherm.
  2. Kies in het venster dat nu wordt geopend, ofwel welke animatie je wilt exporteren.
  3. Klik op “Exporteren“. Het resultaat zal in volgorde verschijnen op je scherm.
  4. Ga naar “Filter“, zoals hierboven gezegd, en selecteer “Verzilveren“. Je zult merken dat verbetering optreedt.

Video: Photoshop afbeeldingen in elkaar laten overvloeien

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten