HomeTrends & NieuwsWifi-wachtwoord opzoeken op computer

Wifi-wachtwoord opzoeken op computer

Wifi-wachtwoorden kunnen vervelend zijn om te onthouden – vooral als je meerdere apparaten en netwerken hebt waarmee je verbinding moet maken. Maar wist u dat er eigenlijk een paar manieren zijn waarop u uw wifi-wachtwoord op uw computer kunt opzoeken, zonder dat u het elke keer opnieuw moet instellen? In dit artikel laten we je zien hoe!

Wifi-netwerk en wachtwoord

Op je computer staan waarschijnlijk meerdere wachtwoorden opgeslagen, waaronder het wifi-wachtwoord. Dit kan erg handig zijn, maar soms ben je het wachtwoord vergeten. Gelukkig is het eenvoudig om het wifi-wachtwoord weer te achterhalen.

In Windows kun je dit doen door naar ‘Configuratiescherm‘ > ‘Netwerk en Internet‘ > ‘Netwerken‘ te gaan. Selecteer vervolgens het tabblad ‘WiFi‘, klik met de rechtermuisknop op het wifi-netwerk waarvoor je het wachtwoord wilt weten en selecteer ‘Eigenschappen‘. In de nieuwe venster kun je onder ‘Beveiliging‘ het veld ‘Wachtwoord weergeven‘.

Wifi-wachtwoord bekijken in Windows

Om het wachtwoord van een beveiligde Wi-Fi-verbinding te bekijken die u eerder hebt opgeslagen, moet u de volgende stappen volgen:

 • Ga naar de ‘Start’ -knop en typ daar ‘verkenner‘. Druk daarna op ‘Enter‘.
 • In de verkenner, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de schijf waarop Windows is geïnstalleerd (meestal is dit de C -schijf) en selecteer dan ‘Eigenschappen‘.
 • Klik in het dialoogvenster dat wordt geopend op het tabblad ‘Veiligheid‘ .
 • Klik onderaan op de knop ‘Toegang beheren‘.
 • In het nieuwe dialoogvenster dat wordt geopend, klik je op de knop ‘Avanced settings‘.
 • Scroll omlaag totdat je bij ‘Toegangsbeperkingen voor objecten‘ bent en klik dan met de rechtermuisknop op het object dat is gemarkeerd als ‘(unbekend)’.

Wifi-wachtwoord bekijken op Mac

Mac-gebruikers kunnen het wifi-wachtwoord op hun computer bekijken via de Keychain Access-app. Keychain Access is een standaardapplicatie op alle Macs. Volg de onderstaande stappen om je wifi-wachtwoord te achterhalen:

 1. Open de Spotlight zoekfunctie (het zoeklichtje in de rechterbovenhoek van het scherm).
 2. Typ “Keychain Access” in het zoekveld.
 3. Selecteer “Keychain Access” uit de lijst met zoekresultaten.
 4. Klik op het menu “Keychain Access” in de menubalk en selecteer “Preferences“.
 5. Zorg ervoor dat bij “Show system keychains in menu” het vakje aangevinkt is.
 6. Sluit de Preferences venster en terug naar het hoofdscherm van Keychain Access.
 7. In het sidebar, selecteer “System” onder de kop “Keychains“. Dit zal een lijst met alle beschikbare wifi-netwerken laten zien.

Video: Wifi wachtwoord vinden op je pc

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten