HomeAutomatiseringMicrosoftWindows 10, niet Windows 9

Windows 10, niet Windows 9

Windows 10 is een besturingssysteem van Microsoft. Maar er zijn nog veel vragen over het besturingssysteem. Waarom heet Windows 10 en niet Windows 9? Vertel ons je mening in deze blog post!

Een grote breuk met 8; “Windows One” was niet beschikbaar

Windows 10 is een nieuwe versie van het besturingssysteem Windows. Het wordt gebruikt in computers, tablets en smartphones. De oorspronkelijke naam was Windows One, maar deze werd later gewijzigd.

Windows 10

Windows 10 is een all-in-one platform, die uitsluitend bestaat uit software. Hierdoor is het relatief goedkoop te kopen dan de voorgaande versien van Windows en ook voldoet het aan meer wensen van gebruikers. Zo beschikt Windows 10 over een veel groter assortiment apps dan elders en dat zorgt ervoor dat gebruikers altijd iets te doen hebben. Het platform is daarnaast compatibel met bestaande apparaten, waardoor gegevens veilig opgeslagen kunnen worden. Hierdoor ontstaat er bij gebruikers minder behoefte aan een tweede pc of laptop om alle applicaties te draaien die ze nodig hebben. De naam ‘Windows 10’ was niet alleen bedacht om de productiekosten te verlagen, maar vooral om de samenhang tussen hardware, software en services mogelijk te maken.

Alternatieve theorieën voor het overslaan van Windows 9

Windows 10 is een nieuwe versie van Windows, die volgt op het succesvolle Windows 8. Zoals bij alle nieuwe versies van Windows is er ook bekeken naar wat anderen (alternatieve) softwareoplossingen konden bieden. Er werd gevraagd of de naam wel goed was, en uiteindelijk was dit eenstemmig verklaard: Windows 10 is goed genoemd, want het herinnert aan het succesvolle Windows 7.

Het getal 9 brengt ongeluk in Japan

Windows 10 is het nieuwe Windows-systeem dat momenteel in dienst is bij Microsoft. Sinds 2019 wordt dit systeem geleverd en is het de afgelopen jaren ongeveer 50 keer zo populair geworden als Windows 8. Het belangrijkste nieuw in Windows 10 is de introductie van een nieuwe manier van werken: internet technology of Mixed Reality. Dit houdt in dat je met behulp van een headset door virtuele werelden kunt reizen en er ook virtuele toetsenborden mee kunt bedienen.

Video: Windows 9 – The OS Microsoft WON’T Tell You About!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten