HomeCloudInstallerenStap voor stap Wordpress installeren

Stap voor stap WordPress installeren

Welkom bij deze stap-voor-stap handleiding voor het installeren van WordPress! Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om een website te starten, is het installeren van WordPress de eerste en belangrijke stap in dit proces. Gelukkig hoef je geen programmeur of techneut te zijn om deze taak uit te voeren. In dit artikel zal ik je laten zien hoe eenvoudig het is om WordPress op jouw server te installeren. Of je nu net begint met online ondernemen of gewoon een nieuwe site wilt lanceren, deze gids zal je helpen bij elke stap van het proces. Laten we beginnen!

Download de nieuwste versie van WordPress

De eerste stap bij het installeren is het downloaden van de nieuwste versie. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de officiële website. Op deze site vind je altijd de meest recente versie van WordPress, die talloze nieuwe functies en beveiligingsupdates bevat.

Zodra je op de downloadknop hebt geklikt, wordt er automatisch een zip-bestand gedownload dat alle bestanden voor jouw website bevat. Het is belangrijk om te controleren of je ook echt de juiste versie hebt gedownload voordat je verdergaat met installatieproces.

Eenmaal gedownload kun je beginnen met het uitpakken van het zip-bestand op jouw computer. Vervolgens moet je deze bestanden uploaden naar jouw webserver via FTP (File Transfer Protocol).

Houd er rekening mee dat WordPress regelmatig updates vrijgeeft om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken en veilig blijft voor gebruikers. Het is daarom raadzaam om regelmatig te controleren op nieuwe updates en deze indien nodig direct te downloaden en installeren.

Het downloaden van de nieuwste versie is slechts een klein onderdeel in het proces, maar wel een belangrijke stap richting succesvolle online aanwezigheid!

Maak een MySQL-database aan

Een belangrijk onderdeel van het installeren is het aanmaken van een MySQL-database. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig.

Allereerst moet je inloggen op je cPanel-account en navigeren naar de sectie ‘Databases‘. Hier kun je een nieuwe database aanmaken en een gebruiker toewijzen die toegang heeft tot deze database.

Vervolgens moet je de naam van de database onthouden, want deze heb je nodig tijdens de installatie van WordPress. Zorg er ook voor dat je het wachtwoord voor de gebruiker veilig bewaart.

Als laatste stap moet je toestemming geven aan de gebruiker om toegang te krijgen tot de database. Dit doe je door ze toe te voegen als een gebruiker met privileges voor die specifieke database.

Eén ding om in gedachten te houden bij het maken van een MySQL-database: zorg ervoor dat alle informatie correct wordt ingevoerd en sla alles zorgvuldig op. Een foute invoer kan leiden tot problemen bij het installeren of updaten van WordPress in de toekomst.

Upload de WordPress bestanden naar je server

Nu je de nieuwste versie van WordPress hebt gedownload en een MySQL-database hebt aangemaakt, is het tijd om de bestanden naar je server te uploaden. Dit is een cruciale stap in het installatieproces omdat dit ervoor zorgt dat WordPress daadwerkelijk op jouw website draait.

Om te beginnen, moet je eerst bepalen waarop je WordPress wilt uploaden. Je kunt ervoor kiezen om WordPress te installeren op de hoofdmap van je website (bijvoorbeeld www.jouwsite.nl) of op een subdomein (zoals blog.jouwsite.nl). Nadat je deze keuze hebt gemaakt, ga dan naar het controlepaneel van jouw webhostingbedrijf en log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Vervolgens navigeer je naar File Manager (Bestandsbeheer), open de map waarin jouw websitebestanden staan ​​(meestal public_html) en klik ‘Upload’. Selecteer nu alle bestanden die bij WordPress horen die zich bevinden in de map die jij zojuist had uitgepakt. Upload ze één voor één door middel van slepen & neerzetten of selecteren via ‘Browse’.

Als alles goed is verlopen zie jij nu alle geüploade bestanden verschijnen in dezelfde map als waar al jouw andere site-bestanden zich bevinden. Gefeliciteerd! De volgende stap is WP-config.php instellen zodat we daarna kunnen gaan beginnen met het installatie proces zelf!

Stel WP-config.php in

Om WordPress succesvol te installeren, moet je ervoor zorgen dat de WP-config.php correct is ingesteld. Dit bestand bevat de database-informatie die nodig is voor WordPress om verbinding te maken met de MySQL-database.

Zorg ervoor dat al deze gegevens overeenkomen met de informatie die je hebt gebruikt bij het aanmaken van je MySQL-database.

Als dit gedaan is, sla het bestand dan op en upload het naar dezelfde map waarin je bestanden staan. Nu zou alles moeten werken wanneer je naar jouw website gaat en probeert in te loggen op het dashboard.

Onthoud: als er iets misgaat tijdens dit proces, controleer dan of alle ingevoerde gegevens correct zijn gespeld en dat er geen typefouten zijn gemaakt. Zo niet, vraag dan om hulp bij iemand die bekend is met WordPress-installaties of zoek online naar mogelijke oplossingen.

Installeer WordPress

En voilà! Nu ben je klaar om WordPress te installeren. De laatste stap is om naar de website van je domeinnaam te gaan en het installatieproces van WordPress te voltooien. Dit is een vrij eenvoudig proces dat bestaat uit enkele basisstappen.

Wanneer je de pagina opent, wordt er gevraagd om wat informatie in te vullen, zoals de titel van je site, gebruikersnaam en wachtwoord. Volg gewoon de instructies op het scherm en binnen no-time heb jij jouw eigen website!

WordPress biedt enorm veel mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren bloggers of ondernemers die hun online aanwezigheid willen uitbreiden. Door deze eenvoudige stappen te volgen kun ook jij beginnen met het bouwen van jouw eigen online platform!

Video: In 5 minuten WordPress installeren met Installatron? Een stap voor stap tutorial!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten