HomeFilms en seriesVolgordeHoe de X-Men films in chronologische volgorde te bekijken

Hoe de X-Men films in chronologische volgorde te bekijken

Welkom bij onze gids over het kijken van de X-Men films in de juiste volgorde! Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuwkomer in de wereld van mutanten en superkrachten, deze blogpost zal je helpen om alle avonturen van jouw favoriete X-Men personages op chronologische wijze te beleven. Van epische gevechten tot emotionele onthullingen, we nemen je mee op een reis door de tijd en laten zien hoe elk verhaal zich naadloos in elkaar vlecht. Dus haal die popcorn maar tevoorschijn, want het is tijd om te ontdekken hoe je optimaal kunt genieten van dit geweldige filmuniversum!

De X-Men films in (Chronologische) volgorde

1. X-Men: First Class (2011)

X-Men: First Class (2011) is de film die het allemaal begon. Deze prequel geeft ons een inkijkje in de oorsprong van onze favoriete mutanten en hoe hun reis naar superheldendom begon. Met een sterrencast bestaande uit James McAvoy als Professor X en Michael Fassbender als Magneto, is dit een film die je niet wilt missen!

De setting speelt zich af in de jaren ’60, te midden van de koude oorlog. We worden meegenomen naar het moment waarop Charles Xavier (Professor X) en Erik Lehnsherr (Magneto) elkaar ontmoeten en samenwerken om andere mutanten te vinden en beschermen.

Het verhaal biedt niet alleen actievolle gevechten tussen goed en kwaad, maar ook een diepgaandere blik op de personages zelf. We zien hoe hun vriendschap langzaam uiteenvalt door ideologische verschillen. Terwijl Xavier gelooft dat mutanten kunnen samenleven met mensen, vindt Magneto dat ze superieur zijn aan hen.

Deze dynamiek maakt X-Men: First Class meer dan zomaar een superheldenfilm. Het laat ons nadenken over thema’s zoals identiteit, discriminatie en moraliteit. Het zorgt ervoor dat we geïnvesteerd raken in het lot van deze personages.

Met geweldige visuele effecten, boeiende actiescènes en indrukwekkend acteerwerk levert X-Men: First Class echt wat je verwacht van een blockbusterfilm. Het brengt nostalgie voor fans van de originele trilogieën terwijl het tegelijkertijd nieuwe kijkers aantrekt.

2. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) is een van de meest indrukwekkende films in de X-Men reeks. Met zijn mix van actie, drama en science fiction weet deze film zeker te boeien. Het verhaal neemt ons mee naar een dystopische toekomst waarin mutanten worden opgejaagd en uitgeroeid door robots genaamd Sentinels.

Deze film combineert het beste van twee werelden – het oude en het nieuwe. We zien bekende gezichten zoals Wolverine (gespeeld door Hugh Jackman), Professor Xavier (Patrick Stewart) en Magneto (Ian McKellen), maar ook jongere versies van onze favoriete mutanten, gespeeld door James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence.

Het plot draait om een gevaarlijke missie om het verleden te veranderen met behulp van tijdreizen. De oudere versies van de X-Men moeten samenwerken met hun jongere zelf om ervoor te zorgen dat bepaalde gebeurtenissen niet plaatsvinden die leiden tot de ondergang van hun wereld.

De actiescènes zijn adembenemend en de speciale effecten zijn geweldig gedaan. Maar wat deze film echt onderscheidt, is de emotionele impact ervan. Er zijn momenten vol spanning, verdriet en hoop die je als kijker echt raken.

X-Men: Days of Future Past is niet alleen een geweldige toevoeging aan de X-Men franchise, maar ook een fantastische standalone film op zichzelf. Dus als je wilt genieten van een spannend avontuur gevuld met superkrachten en epische gevechten, dan mag je deze film zeker niet missen.

3. X-Men Origins: Wolverine (2009)

De derde film in de X-Men franchise is “X-Men Origins: Wolverine” uit 2009. Deze actiefilm draait helemaal om het karakter van Wolverine, gespeeld door Hugh Jackman. Als je een fan bent van explosieve actie en wilde avonturen, dan is dit precies de film voor jou!

In deze film krijgen we eindelijk meer te weten over het verleden van Logan, oftewel Wolverine. We zien hoe hij zijn onverwoestbare skelet en klauwen heeft gekregen en hoe hij uiteindelijk terechtkomt bij Professor X en zijn team van mutant-helden.

Maar deze film draait niet alleen om de oorsprong van Wolverine. We worden ook geïntroduceerd aan andere bekende personages zoals Sabretooth (gespeeld door Liev Schreiber) en Gambit (gespeeld door Taylor Kitsch). De dynamiek tussen deze personages zorgt voor veel spanning en spectaculaire vechtscènes.

Wat ik persoonlijk leuk vind aan “X-Men Origins: Wolverine” is dat het ons een kijkje geeft in de donkere kant van Wolverines karakter. Hij worstelt met zijn innerlijke demonen en moet keuzes maken die hem op verschillende paden leiden.

Met geweldige visuele effecten, intense actiescènes en een boeiend verhaal biedt “X-Men Origins: Wolverine” een spannende ervaring voor fans van superheldenfilms. Dus pak wat popcorn, ga lekker zitten en geniet!

4. X-Men: Apocalypse (2016)

In 2016 bracht de X-Men filmreeks ons “X-Men: Apocalypse“, een epische toevoeging aan het X-Men universum! Deze adembenemende actiefilm neemt je mee op een avontuurlijke reis vol spanning en spektakel!

X-Men: Apocalypse” speelt zich af in de jaren ’80, waar we getuige zijn van de ontwaking van ’s werelds oudste mutant, En Sabah Nur, ook bekend als Apocalypse. Hij is vastbesloten om een nieuwe wereldorde te creëren en daarvoor verzamelt hij een team van machtige mutanten om hem heen.

Professor Charles Xavier en zijn trouwe X-Men moeten hun krachten bundelen om tegenover deze onverslaanbare vijand te staan. Met explosieve gevechten, spectaculaire speciale effecten en emotionele momenten zorgt “X-Men: Apocalypse” ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten!

De film introduceert ook een aantal nieuwe personages die fans onmiddellijk hebben omarmd, zoals Jean Grey (Sophie Turner), Cyclops (Tye Sheridan) en Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee). Hun dynamiek met de reeds geliefde personages geeft de film extra diepgang.

5. X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix (2019) is een film die de fans van het X-Men universum zeker niet willen missen. Deze spannende en meeslepende film neemt ons mee op een emotionele reis met Jean Grey, gespeeld door Sophie Turner.

Het verhaal volgt Jean Grey terwijl ze worstelt met haar krachten en in contact komt met een kosmische entiteit die bekend staat als de Phoenix Force. De kracht van de Phoenix Force consumeert Jean langzaam maar zeker en brengt haar in conflict met haar mede-mutanten.

Deze film biedt niet alleen actie en spektakel, maar ook diepgaande thema’s zoals identiteit, macht en vriendschap. Het is interessant om te zien hoe Jean Grey evolueert van een kwetsbaar individu naar een krachtige mutant die haar eigen pad kiest.

De visuele effecten zijn adembenemend en dragen bij aan de algehele sfeer van de film. De acteerprestaties zijn sterk, vooral van Sophie Turner, wiens vertolking van Jean Grey echt indrukwekkend is.

X-Men: Dark Phoenix markeert het einde van een tijdperk voor de X-Men films, aangezien dit de laatste film is waarin we deze versie van onze geliefde mutanten zien voordat het Marvel Cinematic Universe hen overneemt.

6. X-Men (2000)

In 2000 kwamen de X-Men voor het eerst op het grote scherm tot leven en maakten ze een verpletterende indruk. Deze film, simpelweg getiteld “X-Men“, introduceerde ons aan de iconische mutantengroep onder leiding van professor Charles Xavier.

Deze sci-fi actiefilm nam ons mee naar een wereld waarin mutanten bestonden naast gewone mensen. Het vertelde het verhaal van Wolverine, gespeeld door de charismatische Hugh Jackman, die zich bij Xavier’s school aansluit om zijn krachten te leren beheersen.

De dynamiek tussen Wolverine en Cyclops, gespeeld door James Marsden, was altijd interessant om te zien. Beiden hadden hun eigen persoonlijke strijd en ideeën over hoe ze met hun krachten moesten omgaan. Maar uiteindelijk leerden ze dat ze sterker waren als ze samenwerkten.

En laten we niet vergeten dat deze film ook onze eerste kennismaking was met Magneto, briljant vertolkt door Ian McKellen. Zijn vastberadenheid om mutanten te beschermen tegen vervolging zorgde voor boeiende conflicten tussen hem en Professor X.

X-Men” wist niet alleen spannende actie en speciale effecten te bieden, maar bracht ook belangrijke thema’s naar voren zoals diversiteit en acceptatie in de samenleving. Het liet ons nadenken over wat het betekent om anders te zijn en hoe we kunnen streven naar begrip tussen verschillende groepen mensen.

7. X2: X-Men United (2003)

Deze film is een vervolg op de originele ‘X-Men‘ en neemt ons mee naar nieuwe avonturen met onze favoriete mutanten.

In deze spannende film worden de X-Men geconfronteerd met een nieuwe dreiging: Colonel William Stryker. Hij heeft snode plannen om alle mutanten te vernietigen en schuwt daarbij geen middel. Wolverine, Cyclops, Storm en hun mede-mutanten zetten alles op alles om Stryker’s kwaadaardige plan te dwarsbomen.

Wat deze film echt bijzonder maakt, is hoe het dieper ingaat op de personages en hun innerlijke strijd. We krijgen meer inzicht in Wolverines verleden en zijn constante worsteling tussen goed en kwaad. Daarnaast zien we ook complexere relaties ontstaan tussen verschillende personages, wat voor interessante dynamiek zorgt.

Regisseur Bryan Singer slaagt erin om actievolle scènes af te wisselen met emotionele momenten die je echt raken. De special effects zijn indrukwekkend voor die tijd en tillen de film naar een hoger niveau.

X2: X-Men United‘ laat ons achter met veel vragen over wat er nog komen gaat voor onze geliefde mutantengroep. Hoe zal hun reis verdergaan? Welke obstakels staan hen nog te wachten? Er is maar één manier om erachter te komen: blijf kijken!

8. X-Men: The Last Stand (2006)

In 2006 kwam de derde X-Men film uit, genaamd “X-Men: The Last Stand“. Deze film is een vervolg op de voorgaande delen en neemt ons weer mee naar het epische gevecht tussen mutanten en mensen.

Deze keer worden onze geliefde personages geconfronteerd met een nieuwe dreiging: de ontdekking van een geneesmiddel dat mutaties kan onderdrukken. Dit zorgt voor verdeeldheid binnen de mutantengemeenschap, waar sommigen ervoor kiezen om hun krachten te behouden, terwijl anderen ervan dromen ‘normaal‘ te zijn.

Maar zoals altijd gaat het niet allemaal volgens plan. Er ontstaat chaos als er een groep mutantensoldaten wordt gevormd onder leiding van Magneto, die vastbesloten is om oorlog te voeren tegen de mensheid. Ondertussen bundelen Professor Xavier en zijn team hun krachten om hen tegen te houden.

Wat deze film zo interessant maakt, is hoe hij speelt met morele dilemma’s en ethische vraagstukken. Is het juist om jezelf te veranderen in iets wat je niet bent? Moeten we accepteren wie we zijn of streven naar iets anders?

X-Men: The Last Stand” biedt ook veel actie en spectaculaire effecten die fans zeker zullen waarderen. En natuurlijk kunnen we rekenen op geweldige optredens van Hugh Jackman als Wolverine, Halle Berry als Storm en Ian McKellen als Magneto.

9. The Wolverine (2013)

The Wolverine” uit 2013 is een spannende actiefilm die onze favoriete mutant, Wolverine, in de schijnwerpers plaatst. Dit avontuur speelt zich af na de gebeurtenissen van “X-Men: The Last Stand“, waarin Logan zijn geliefde Jean Grey verliest. Hij worstelt met zijn verlies en probeert een nieuw leven te beginnen.

In deze film wordt Wolverine benaderd door een mysterieuze man genaamd Yukio, die hem smeekt om naar Japan te komen. Daar komt hij terecht in een web van intriges en verraad terwijl hij het opneemt tegen dodelijke ninja’s en krachtige vijanden.

Wat deze film zo interessant maakt, is dat we eindelijk meer te weten komen over Wolverines achtergrond en innerlijke strijd. We zien hoe hij moet omgaan met zijn onsterfelijkheid en hoe dit invloed heeft op zijn relaties met anderen.

De actie in “The Wolverine” is adembenemend, vooral tijdens de confrontaties tussen Logan en zijn vijanden. Maar naast alle spectaculaire gevechten krijgen we ook emotionele momenten te zien waarin de kwetsbaarheid van het personage naar voren komt.

Hugh Jackman levert wederom een geweldige prestatie als Wolverine en laat zien waarom hij perfect gecast was voor deze rol. Zijn ruwe charisma combineert perfect met Wolverines stoïcijnse persoonlijkheid.

Kortom, “The Wolverine” is een must-see voor fans van de X-Men franchise én liefhebbers van actievolle superheldenfilms. Het biedt spanning, emotie en natuurlijk veel Wolverines iconische klauwen.

10. Deadpool (2016)

Deadpool (2016), de film die het superheldengenre op zijn kop zette! Deze unieke en originele Marvel-film neemt je mee in de wereld van Wade Wilson, ook wel bekend als Deadpool. Met zijn sarcastische humor en onconventionele aanpak weet hij elke kijker te verrassen.

Deze film is een heerlijke mix van actie, komedie en een vleugje romantiek. Ryan Reynolds schittert in de hoofdrol als Deadpool en brengt het personage tot leven met zijn perfect getimede grappen en briljante improvisatie. De snelle dialogen houden je constant bij de les en laten je geen moment vervelen.

Wat deze film echt uniek maakt, is het doorbreken van de vierde muur. Deadpool praat rechtstreeks tegen het publiek, alsof hij zich bewust is dat hij in een film zit. Dit geeft een verfrissende draai aan het gebruikelijke superheldenverhaal en maakt het interactief voor iedere kijker.

Daarnaast biedt Deadpool ook spectaculaire actiescènes die worden afgewisseld met hilarische momenten. Het gewelddadige karakter van onze antiheld wordt gecombineerd met zijn charmante persoonlijkheid, waardoor je voortdurend op het puntje van je stoel zit.

Kortom, Deadpool (2016) is absoluut een must-see voor fans van superheldenfilms die iets anders willen dan de traditionele held-in-nood-verhalen. Met zijn eigenzinnige stijl heeft deze film zonder twijfel een blijvende indruk achtergelaten op het genre.

11. Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 (2018) is een film die je zeker niet wilt missen als je een fan bent van de X-Men-franchise. Deze hilarische en actievolle sequel brengt opnieuw het onconventionele personage Deadpool tot leven, gespeeld door niemand minder dan Ryan Reynolds.

In deze film zien we hoe Deadpool zich aansluit bij een team van mutanten genaamd X-Force om een jonge mutant te beschermen tegen de boosaardige Cable, gespeeld door Josh Brolin. Het verhaal zit vol met plotwendingen, humor en geweldige actiescènes die je aan het puntje van je stoel laten zitten.

Wat Deadpool 2 zo uniek maakt, is de perfecte balans tussen komedie en actie. De grappen zijn scherp en vaak zelfreferentieel, waardoor ze nog leuker worden voor fans van het genre. Daarnaast bevat de film ook veel emotionele momenten die je echt raken.

Een ander hoogtepunt van Deadpool 2 is de introductie van nieuwe personages zoals Domino, gespeeld door Zazie Beetz. Haar geluksmutatie voegt een interessant element toe aan het verhaal en haar charismatische optreden maakt haar direct een favoriet onder fans.

12. The New Mutants (2020)

Eindelijk is het zover, na jarenlange speculatie en vertragingen, is “The New Mutants” eindelijk uitgebracht! Deze film brengt een frisse wind in de X-Men franchise met zijn mix van superheldenactie en horror-elementen.

In deze film volgen we een groep jonge mutanten die gevangen worden gehouden in een mysterieuze faciliteit. Ze leren hun krachten te beheersen terwijl ze vechten tegen innerlijke demonen en bovennatuurlijke bedreigingen.

Wat deze film zo uniek maakt, is het genre waarin hij zich bevindt. Het mengt de typische elementen van een superheldenfilm met suspense en angstaanjagende momenten. Dit geeft “The New Mutants” een eigen identiteit binnen het X-Men universum.

De cast bestaat uit getalenteerde jonge acteurs zoals Anya Taylor-Joy, Maisie Williams en Charlie Heaton. Ze brengen elk op hun eigen manier leven in hun personages, waardoor je als kijker direct betrokken raakt bij hun verhaal.

Hoewel sommige fans misschien teleurgesteld waren door de vele verschuivingen in de releasedatum van deze film, heeft “The New Mutants” zeker zijn eigen plaats gevonden binnen de X-Men reeks. Het biedt een nieuwe kijk op bekende personages en levert spannende momenten die je aan het puntje van je stoel houden.

13. Logan (2017)

En tot slot, de laatste film in de X-Men-franchise is “Logan” uit 2017. Deze film volgt het verhaal van een vermoeide en ouder wordende Wolverine, gespeeld door Hugh Jackman. Het speelt zich af in een dystopische toekomst waar mutanten bijna zijn uitgestorven.

Logan” is anders dan andere X-Men-films. Het is donkerder en grimmiger, met een diepere focus op de personages en hun innerlijke strijd. Het is een emotioneel geladen avontuur dat je zeker niet onberoerd zal laten.

Met deze chronologische volgorde kun je genieten van alle hoogtepunten en wendingen in het verhaal van de X-Men. Of je nu al een fan bent of nieuwsgierig bent naar deze mutantensaga, dit overzicht helpt je om alles op zijn plaats te krijgen.

Dus pak wat popcorn erbij, ga lekker zitten en duik in het geweldige universum van de X-Men!

Video: How to watch all of the X-Men films in chronological order

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten