HomeFilms en seriesVolgordeDit is de juiste kijkvolgorde van de vele 'X-men'-films

Dit is de juiste kijkvolgorde van de vele ‘X-men’-films

Ben jij een fanatieke kijker van de X-Men films, maar weet je nooit in welke volgorde je ze moet bekijken? Geen zorgen! In deze blogpost delen wij dé juiste kijkvolgorde van alle X-Men films. Of je nu op zoek bent naar de releasedatum of liever het verhaal chronologisch wil beleven, wij hebben alle informatie voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek alles over de geschiedenis en het verhaal achter deze populaire superheldenfilms!

Op volgorde van uitgave

X-Men is een filmreeks die sinds 2000 talloze fans heeft weten te boeien. Als je de films in volgorde van uitgave wilt bekijken, begin dan met X-Men (2000), gevolgd door X2: X-Men United (2003) en vervolgens X-Men: The Last Stand (2006). Daarna kwamen er meer films zoals X-Men Origins: Wolverine (2009), First Class (2011), Days of Future Past (2014) en Apocalypse (2016).

Door de jaren heen zijn er verschillende acteurs aan deze franchise verbonden geweest, waaronder Hugh Jackman als Wolverine en Jennifer Lawrence als Mystique. De combinatie van superkrachten, actie en drama hebben ervoor gezorgd dat deze reeks nog steeds enorm populair is.

Of je nu voor het eerst kennis maakt met de wereld van de mutanten of al lang fan bent, het kijken naar deze films in volgorde van uitgave zal je gegarandeerd op het puntje van je stoel houden. En wie weet ontdek je zelfs nieuwe details over jouw favoriete personages!

Op chronologische volgorde

Een andere manier om de X-men films te bekijken is op chronologische volgorde. Dit betekent dat we beginnen met het verhaal van Charles Xavier en Erik Lensherr in hun jongere jaren, voordat ze bekend werden als Professor X en Magneto.

De eerste film die je zou moeten kijken is “X-Men: First Class“. Deze film speelt zich af in de jaren 60 en gaat over de ontstaansgeschiedenis van de X-Men. We zien hoe Charles en Erik elkaar ontmoeten, samenwerken voor een gemeenschappelijk doel en uiteindelijk elkaars vijanden worden.

Na “First Class” komt “X-Men Origins: Wolverine”, waarin we meer leren over het verleden van Logan aka Wolverine. In deze film maken we kennis met zijn tijd bij Team X, een geheime regeringsorganisatie die mutantentechnologie wil gebruiken voor militaire doeleinden.

Vervolgens komen we bij de originele trilogie; “X-Men“, “X2” en “X-Men: The Last Stand“. Hierin zien we hoe Professor X, Magneto, Wolverine en vele anderen samenwerken om te strijden tegen verschillende bedreigingen voor mutanten.

Ten slotte hebben we nog twee recentere films; “The Wolverine” waarin Logan naar Japan reist op zoek naar antwoorden over zijn onsterfelijkheid, gevolgd door “Days of Future Past” waarbij het heden wordt verbonden met het verleden uit “First Class”.

Op chronologische volgorde kijken geeft ons een uniek perspectief op de geschiedenis van de personages. Het kan helpen om sommige plotlijnen beter te begrijpen en wat meer context te geven aan de personages.

Wat is het verhaal van X men?

Het verhaal van X men gaat over een groep mutanten die voor hun rechten vechten. Deze mutanten hebben namelijk bijzondere krachten die door de samenleving niet altijd geaccepteerd worden. Ze worden vaak gezien als bedreigingen en moeten daarom leven in een wereld waarin ze gediscrimineerd worden.

De meest bekende personages zijn Charles Xavier (Professor X) en Erik Lehnsherr (Magneto). Professor X heeft als doel om vrede te bewaren tussen mutanten en mensen, terwijl Magneto vindt dat mutanten zichzelf moeten beschermen tegen de haat van mensen.

Het verhaal begint wanneer Wolverine, gespeeld door Hugh Jackman, wordt gerekruteerd door Professor X om lid te worden van de X-Men, een groep getrainde mutanten die werken aan het beschermen van de mensheid. Samen proberen ze verschillende dreigingen tegen te gaan.

Gedurende de films zien we ook hoe sommige karakters kiezen voor het goede of slechte pad. Zo wordt Jean Grey gecorrumpeerd door haar eigen krachten en transformeert ze in Phoenix. Ook zien we hoe Mystique steeds meer radicaliseert onder invloed van Magneto.

Kortom is het verhaal van X men veel meer dan alleen maar superhelden met coole krachten die op avontuur gaan: Het draait vooral om strijd tegen discriminatie en acceptatie in een maatschappij waarin anders zijn nog steeds niet altijd gewaardeerd wordt.

De geschiedenis van X men

Al met al hebben de X-Men-films een lange geschiedenis en zijn ze een belangrijk onderdeel van het superhelden-genre. Van de eerste film uitgebracht in 2000 tot aan de recente release van Dark Phoenix, hebben deze films ons vermaakt en geïnspireerd met hun verhalen over krachtige mutanten die strijden voor gerechtigheid.

Maar bovenal is X-Men bekend geworden door zijn thema’s rondom inclusie en diversiteit, waardoor het niet alleen entertainment biedt maar ook maatschappelijke relevantie heeft. Het is daarom geen verrassing dat we nog veel meer fantastische avonturen zullen zien in de toekomst.

Als je graag wilt genieten van deze epische saga, kies dan een volgorde die bij jou past – of het nu op basis van releasedatum of chronologische volgorde is – om te ontdekken hoe dit universum van buitengewone helden zich ontwikkelt en evolueert.

Video: The Best Way To Watch All 13 X-Men Movies In Perfect Order Does Multiverse of Madness Change Things?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten