HomeCloudZo doe je Windows foutherstel als je pc niet meer opstart

Zo doe je Windows foutherstel als je pc niet meer opstart

Windows Firewall is een belangrijke functionaliteit van Windows. Dit is een programma dat je kunt gebruiken om te belemmeren dat software of gerichte pogingen om inbreuk te maken op je PC door te doen via internet, uitgevoerd worden. Als je problemen met het opstarten van je pc hebt, dan is het belangrijk om deze functie van Windows Firewall in te stellen. Lees hier hoe!

Tip 01: Volautomatisch

Als je geregeld aan het werk gaat en je pc niet meer opstart, probeer dan een volautomatisch stelsel uit. Dit kun je alleen doen door Windows 10 opnieuw te starten in draaiende staat.

Kies in het menu Start (toetsenbord: de tilde) voor Opstarten en druk op de knop herstart om naar de samenvatting van problemen te verder gaan. Klik hierna op Volgende om een volwaardig stelsel uit te proberen. Je kan ook kiezen voor Herstellen of Zoekmachineherstelprogramma’s, maar we raden je aan om hier geen keuzes mee te maken omdat het hier om ongewijzigde programma’s gaat die meestal zonder probleem hersteld worden door Windows 10 als het automatisch gestart is.

Tip 02: Vanuit Windows

Als je pc niet meer opstart, kun je hem ook per USB-stick starten. Ga naar “Start” en selecteer “Informatie over computers“. Klik dan op de optie “Onderdelen van het computer“. Hier vind je alle apparaten die op het systeem staan, zoals de harde schijf, de webcam of de muis. Selecteer nu het besturingssysteem waarop je computer staat en klik in het gedeelte “USB- stick” op “Stuur programma’s door via USB-stick te starten.” Klik hierna op “Start“. Zo kun je altijd terugkeren naar Windows als je nodig bent.

Tip 03: Installatie-dvd

Je laptop of pc heeft misschien wel een gebroken harddisc drive. In dat geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een installatie-dvd te kopen, die je op je computer kan installeren. Je kan ook altijd nog een USB-stick met Windows 10 installeren.

Tip 04: Live usb-stick

  1. Ga je pc af en plaats je usb-stick er bovenaan.
  2. Bestuur de computer met de usb-stick aan de voet van het beeldscherm opgesteld.
  3. Klik in Windows op “Startknop” (of kies rechtsonder in het venster met het logo van Windows).
  4. Vul je naam, wachtwoord en gebruikersnaam in bij “Opstarten“.
  5. Je kunt nu ook direct starten door op het symbool te klikken dat ter hoogte van de usb-stick verschijnt.

Tip 05: Installatiekopie

Als je de computer kunt kopiëren, doe dit door hem op een andere plaats te besturen en dan meteen na het inschakelen van de computer opnieuw in te starten (als je Windows 10 opstart). Je kunt in Control Panel->System en Security->Administraties>Kernel-mode drivers>File system vervolgens kiezen voor “Aanmelden tot opslaan“. Je toont dan aan dat je bereid bent om alle geschrapte bestanden weer in te voeren die afkomstig zijn uit deze sectie van het harde schijf. Daarna moet je selecteren wat je wilt verplaatsen naar jouw andere harde schijf en klikken op “Begin opslaan“. Dat brengt ook alle geschrapte bestanden naar jouw andere plaats.

Tip 06: Opstartherstel

  1. Ga naar de BIOS-instellingen van je pc. Open het menu “Aansluitingen” en klik op de knop “Bios“.
  2. Klik op de tab “Opstart & Herstel” en kies voor “Start wanneer ik hem opstart“. Je kan ook kiezen voor een afzonderlijke starttoets.
  3. Schrijf een naam in het venster “Herstart Volume” en klik op OK. Je kan ook kiezen voor een systeemherstelprogramma, bijvoorbeeld Windows Fix & Restore of System Restore. Klik hiernaast op de knop “Start herstart programma“. Je kan meerdere programma’s selecteren door er uit te zoeken in de lijst onderaan het scherm. Als je gaat schakelen tussen verschillende toetsen die je invoert, moet je altijd terugkomen naar het venster dat je volgde om er zeker van te zijn dat je alle toetsen invoert die je wilt gebruiken voordat je verdergaat.

Tip 07: bcdboot

Als je pc niet meer starts, is het belangrijk om te weten wat dan precies de oorzaak is. Soms kan het zijn dat de dc-motoren in het onderste deel van je pc zijn, maar vaak gaat het om iets anders. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals een virus of spyware. Als je computer ergens anders problemen mee moet opnemen, probeer dan altijd eerst of je probleem met de computer zelf veroorzaakt wordt door ettertekening of beschadigingen in jouw harde schijf door vochtvlekken of krassen. Als dit niet helpt, probeer dan een bcdboot te starten en volg daarna de instructies die bij de bootloader staan.

Video: PC GAAT NIET AAN? Zo los je dat op! | FIX EEN PC! | TechTime

PC GAAT NIET AAN? Zo los je dat op! | FIX EEN PC! | TechTime

Reviews

Gerelateerde berichten