HomeAutomatiseringAppleHet zwevende toetsenbord gebruiken op een iPad

Het zwevende toetsenbord gebruiken op een iPad

Welkom bij onze blog over het gebruik van het zwevende toetsenbord op een iPad! Ben je het zat om steeds maar weer dat grote, onhandige toetsenbord op je scherm te hebben? Geen zorgen meer! In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig kunt overschakelen naar het zwevende toetsenbord en hoe je deze functie optimaal kunt benutten. Of je nu wilt typen met één hand of gewoon wat extra ruimte nodig hebt op je scherm, wij hebben de tips die jouw iPad-ervaring naar een hoger niveau tillen. Dus pak je iPad erbij en laten we beginnen met het verkennen van de vele mogelijkheden die het zwevende toetsenbord biedt!

Het iPad-toetsenbord kleiner maken

Het standaard toetsenbord op je iPad kan soms behoorlijk overweldigend zijn, vooral als je liever wat meer ruimte op je scherm wilt hebben. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: het zwevende toetsenbord! Met deze functie kun je het formaat van het toetsenbord aanpassen zodat het beter bij jouw voorkeuren past.

Om te beginnen, open gewoon een app waarin je tekst kunt invoeren, zoals Notities of Pages. Zodra het toetsenbord verschijnt, plaats twee vingers in de onderste hoeken ervan en veeg ze naar elkaar toe. Je zult zien dat het toetsenbord direct kleiner wordt en bovenaan in beeld blijft zweven. Het mooie hiervan is dat je nu extra ruimte hebt om andere dingen op je scherm te bekijken terwijl je typt!

Maar dat is nog niet alles! Het zwevende toetsenbord biedt ook flexibiliteit qua positionering. Je kunt het verplaatsen door simpelweg met één vinger op de balk bovenaan te tikken en vervolgens naar de gewenste plek te slepen. Wil je ‘m liever aan de linker- of rechterkant? Geef gewoon een kleine tik aan de linkerkant of rechterkant van die balk om hem daar naartoe te verplaatsen.

Met dit handige trucje kun jij nu moeiteloos typen zonder afleiding en genieten van die kostbare extra schermruimte. Dus waar wacht je nog op?

Het iPad-toetsenbord weer op volledige grootte weergeven

Een van de handige functies van de iPad is het virtuele toetsenbord dat op het scherm verschijnt wanneer je tekst moet invoeren. Het biedt een compacte en gebruiksvriendelijke manier om te typen, vooral als je onderweg bent. Maar soms wil je misschien meer ruimte hebben en het toetsenbord weer op volledige grootte weergeven. Gelukkig kan dit gemakkelijk worden gedaan!

Om het iPad-toetsenbord weer op volledige grootte te krijgen, hoef je alleen maar naar de rechteronderhoek van het toetsenbord te vegen. Je zult zien dat er een knop met een pijl omhoog verschijnt. Tik hierop en het toetsenbord zal onmiddellijk uitbreiden naar zijn maximale grootte.

Met een groter toetsenbord hebt u meer ruimte om comfortabel te typen, vooral als u lange documenten of e-mails wilt maken. Het biedt ook betere zichtbaarheid van alle tekens en symbolen op het toetsenbord, wat handig kan zijn bij speciale tekens of accenttekens die niet direct beschikbaar zijn in de standaardweergave.

Het vergroten van het toetsenbord kan ook nuttig zijn voor mensen met grotere handmatige coördinatieproblemen of visuele beperkingen omdat ze mogelijk moeite hebben gehad met tikken op de kleinere versie.

Kortom, door simpelweg naar rechts te vegen en op de pijlknop te tikken, kun je snel overschakelen naar een groter formaat keyboard layout op je iPad.

Meer doen met uw iPad

Met het zwevende toetsenbord op uw iPad kunt u niet alleen genieten van een groter scherm, maar ook profiteren van talloze andere mogelijkheden om meer te doen met uw apparaat. Of u nu productiever wilt zijn, creatieve projecten wilt uitvoeren of gewoonweg ontspanning zoekt, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Productiviteit is essentieel in ons drukke leven en met een zwevend toetsenbord kunt u efficiënter werken dan ooit tevoren. Met de extra ruimte die vrijkomt op het scherm, heeft u meer zichtbaarheid en controle over uw documenten, spreadsheets en presentaties. Dit betekent dat u sneller kunt typen en bewerkingen kunt maken zonder constant heen en weer te scrollen.

Voor de creatieve geest biedt het gebruik van het zwevende toetsenbord nieuwe kansen voor expressie. Of u nu graag tekent, foto’s bewerkt of muziek maakt, een groter scherm geeft u meer precisie en detail in uw werk. Met apps zoals Procreate of GarageBand krijgt u alle tools die nodig zijn om uw artistieke visie tot leven te brengen.

En laten we natuurlijk niet vergeten dat ontspanning net zo belangrijk is als productiviteit!

Video: How To Turn ON or OFF Floating Keyboard on iPad Pro | Full Tutorial

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten