HomeTrends & NieuwsEen stijlvol terras creëer je met onderstaande tips 

Een stijlvol terras creëer je met onderstaande tips 

Je terras is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de tuin. Je terras draagt bij aan de algehele esthetiek van je tuin, maar bovenal is deze functioneel. Je kunt het terras namelijk voor verschillende gelegenheden gebruiken. In de zomer heerlijk in de tuin ontbijten met je gehele gezin zorgt voor gelukzaligheid. 

Dit geldt ook voor terrasfeestjes tot in de late avonduurtjes en natuurlijk kun je ook als solist lekker genieten van je terras. Luister naar de vogeltjes, terwijl je tegelijkertijd een mooi boek leest. Een verblijf op je terras is nog aangenamer wanneer je alles stijlvol hebt ingericht. 

Je terras schoonhouden 

Een schoon terras zorgt voor rust in je hoofd en alle positieve aspecten van je tuinmeubilair en andere spullen komen dan beter naar voren. Om die reden is het verstandig om onkruid regelmatig te verwijderen met kwalitatieve schoonmaakproducten van altectparts.nl. Het is wel belangrijk om veilige apparatuur te gebruiken, anders kun je meubilair beschadigen en daar zit je niet op te wachten.  

Voorzie je terras van voldoende planten 

Met meer groen rondom je terras waan je jezelf helemaal in de natuur. Planten kun je functioneel gebruiken voor beschutting, maar tegelijkertijd trekken ze ook allemaal dieren, zoals vlinders, aan en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Het mooie van planten is dat je ze ook kunt combineren met verschillende tuinstijlen. Houd jij bijvoorbeeld van een tropische interieurstijl? Dan past daar tropische beplanting bij. 

Kies voor subtiele sfeerverlichting en comfort

Je hebt ongetwijfeld wel eens in een ruimte gezeten en gemerkt dat er geen fijne sfeer hing. Denk bijvoorbeeld aan een steriele kantoorruimte. De sfeer van een ruimte heeft direct invloed op het humeur van de mensen die er aanwezig zijn en dat heeft dan weer een impact op de algehele sociale cohesie. 

Je terras gebruik je voornamelijk om te relaxen en daarom moet er een geweldige sfeer hangen. Die sfeer creëer je onder meer met goede sfeerverlichting. 

Sfeerverlichting is wat anders dan basisverlichting. Basisverlichting gebruik je functioneel, om bijvoorbeeld een boek op het terras te lezen in de avond, terwijl sfeerverlichting voor warmte en gezelligheid zorgt. Hoe subtieler de sfeerverlichting is, hoe beter de sfeer zal zijn. 

Maak je terras ook extra comfortabel met lekker zittend tuinmeubilair. Als je genoeg ruimte op het terras hebt, dan misstaat een hangmat ook niet. Een hangmat is ideaal voor mensen die regelmatig kampen met rug- en nekklachten. Een hangmat heeft namelijk minder drukpunten en past zich aan de vorm van je lichaam aan. Je kunt er dus ook heerlijk een dutje in doen!

Afsluitende woorden

Uit dit artikel is gebleken dat een stijlvol terras ook gepaard gaat met comfort en gelukzaligheid. Wees creatief en onderzoek altijd wat je eigen voorkeur is, want iedereen heeft een andere smaak.

Reviews

Gerelateerde berichten