HomeIoTAchtergrond transparant maken

Achtergrond transparant maken

Een goed afbeelding is een van de belangrijkste kenmerken van een fijne website. Maar hoe bereik je dan zo’n transparant effect? In dit artikel leggen we uit wat effectief transparant materiaal kan zijn en hoe u daarmee concreet kunt aanpakken.

Logo transparant opslaan (het juiste bestandstype kiezen is cruciaal)

Het juiste bestandstype kiezen is cruciaal als je wilt dat je logo transparant wordt opgeslagen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende bestandtypes.

Jpg, gif, png: Deze bestandtypes zijn compatibel met de meeste web browsers en worden gebruikt in veel online banner- en advertentiesystemen. Het probleem met gifs en png’s is dat ze naar behoren moeten worden bekeken om te zien of er copyright-informatie bij staat. Dit kan problemen geven bij het copyrightschadeveroorzaken door andere websites of netwerken.

Jpeg: JPEG is één van de oudere bestandtypes die nog vaak wordt gebruikt. Het heeft een gunstige copyrightwaarde, maar biedt niet altijd hetzelfde comfort als andere bestandtypes zoals gif en png. Ook kan het moeilijker voor navigatiepanelen om een logo te tonen, omdat JPEG’s grootste pixeloppervlakte is.

Logo transparant laten maken door professionals

Een goede achtergronddetails van je logo kan op vele manieren worden gemaakt door professionele art editors. Hieronder vind je een aantal tips: Je logo moet zo scherp mogelijk worden getekend, zodat deze goed weergeeft wat het is. Het logo kan daarnaast uitgebreid met bijbehorende teksten en afbeeldingen zijn omgeven. Houd hierbij in minder gevallen wel rekening met de contrasterende kracht van je tekenst of afbeelding. Laat professionals adviseren over hoe het beste te werk gaat!

Verwijder de achtergrond van afbeeldingen met één klik

Je kunt een afbeelding transparant maken door de achtergrond te verwijderen. Dit doe je door op het afbeeldingsblokje op de linkerbovenhoek te klikken en hier de achtergrondverwijder-knop (onderaan het afbeeldingsblok) in te drukken.

Transparant maken in Photoshop

In dit artikel gaan we in op het vinden van de juiste achtergrondtransparantie in Photoshop. We kijken naar verschillende manieren om een afbeelding transparant te maken en bespreken wat je allemaal kan verwachten van een goede achtergrondtransparantie in Photoshop.

Video: Een afbeelding transparant maken in PowerPoint | PowerPoint basics | PPT Solutions

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten