HomeTrends & NieuwsBixby uitschakelen

Bixby uitschakelen

Als je  voor het eerst een Samsung-apparaat gebruikt, zul je misschien verbaasd zijn om te horen dat Samsung zijn eigen spraakassistent heeft. Deze assistent is vergelijkbaar met Siri van Apple, Alexa van Amazon, en Google Assistent. Bixby is ingebouwd in bijna alle Samsung-apparaten en werkt bijna hetzelfde als alle andere spraakassistenten, je kunt het dus ook gebruiken om vragen te beantwoorden, opdrachten te doen en taken te automatiseren die je vaak met je telefoon uitvoert. Maar wat als je Bixby nooit gebruikt, Hoe schakel je de spraakassistent Bixby van Samsung uit?

VIDEO: Bixby uitschakelen en verwijderen in 2 minuten

Wat je moet weten over Bixby

Hoewel Bixby vergelijkbaar is met Google Assistant (die ook beschikbaar is op Samsung apparaten), is Bixby alleen te vinden op Samsung apparaten, het is niet beschikbaar op enig ander Android-merk. Samsung heeft Bixby vanaf 2017 op elk nieuw Samsungapparaat geïnstalleerd, vanaf de Galaxy S8. Naast telefoons en tablets is het ook geïnstalleerd op de Samsung Galaxy Watch. Je communiceert met Bixby door gebruik te maken van je stem, tekst te gebruiken of te tikken, net als bij de andere spraakassistenten. 

De verschillende Bixby-modi

Bixby heeft vier primaire modi, die je afhankelijk van wat je wilt doen kunt gebruiken. 

Bixby Home 

Dit is een homepage die bedoeld is om je te helpen Bixby beter te gebruiken. Het toont de meest gebruikte commando’s die verdeeld zijn in categorieën. Bovendien biedt de pagina tips en advies over het gebruik van Bixby. 

Bixby Voice 

Dit is de meest gebruikte manier om te communiceren met Bixby. Nadat je het wekwoord “Hi Bixby” hebt gebruikt, kun je de assistent eenvoudig vertellen wat je wilt doen. 

Bixby toetsenbord

Als je typt, geeft Bixby een toetsenbord weer. In plaats van te spreken, kun je commando’s typen naar Bixby. Deze optie is toegankelijk vanuit Bixby Home.

Bixby Vision 

Bixby Vision combineert de camera van je toestel met kunstmatige intelligentie om je geavanceerde functies te bieden, zoals realtime vertaling van gedrukte tekst. Je kunt Bixby Vision bereiken vanuit de Camera-app. 

Wat kun je met Bixby doen?

Zoals je al gezien hebt, heeft Bixby heel wat opties om je taken uit handen nemen. Bijvoorbeeld, het verzenden van teksten via spraak, het instellen van een alarm, het verzenden van je locatie naar vrienden, en nog veel meer. Laten we eens kijken naar de specifieke taken die Bixby kan uitvoeren:

 • De functies van je telefoon wijzigen 
 • Je exacte locatie laten zien 
 • Je locatie verzenden  
 • Geschreven teksten vertalen
 • Notities omzetten in tekst 
 • Specifieke foto’s vinden op je telefoon
 • Posten op Instagram 
 • Notities maken die je kan delen met Word

Bixby uitschakelen hoe doe je dat 

Voor de meeste mensen is Bixby Voice waarschijnlijk de meest nuttigste Bixby-functie. Het is een eenvoudige manier om je telefoon een eenvoudige vraag te stellen zonder eerst je telefoon te ontgrendelen. Toch zijn er mensen die geen fan zijn. Google Assistant wordt door veel mensen gezien als een nuttigere app als het gaat om voice-besturing. Mocht je Bixby niet meer willen gebruiken dan is  er een eenvoudige manier om hem uit te schakelen.

 1. Open de Bixby-app.
 2. Tik op de menuknop aan de linkerkant van het scherm.
 3. Klik op het instellingen icoon aan de bovenkant van het scherm.
 4. Tik op de optie “Wakker worden met stem”” .
 5. Schakel de optie Waker worden met  “Hi, Bixby” uit. Je kunt het hier ook weer aanzetten als je je toch bedenkt.

Aan jou de keuze

Er zijn zoveel verschillende programma’s, apps en assistenten op de markt dat het soms lastig kiezen is. Wat ook vervelend is dat veel merken vooraf al programma’s en apps downloaden die je niet van plan bent te gebruiken. Is Bixby niet voor jou, dan heb je nu de manier gevonden om het uit te zetten of Bixby verwijderen en zelf te kiezen of, en welke assistent je gebruikt. 

Reviews

Gerelateerde berichten