HomeTechnologieTelevisieAfstandsbediening koppelen aan je mediabox

Afstandsbediening koppelen aan je mediabox

Ben je het zat om steeds van de bank op te staan om jouw mediabox te bedienen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het koppelen van een afstandsbediening aan jouw box kan een wereld van verschil maken. In deze blogpost laten we je stap voor stap zien hoe je dit kunt doen, zodat jij voortaan lekker ontspannen kunt blijven zitten terwijl je geniet van jouw favoriete programma’s en films. Lees snel verder en ontdek hoe je binnen no-time jouw afstandsbediening kunt koppelen aan jouw box.

Wat is de Ziggo Mediabox

De Ziggo Mediabox is een apparaat waarmee je tv-kijken en andere mediagebruik kunt regelen. Het apparaat maakt gebruik van een aantal hardware-onderdelen, zoals een decoder, harde schijf en een modem. De box wordt aangesloten op het internet en de tv. Er zijn twee soorten: de normale box en de XL-variant.

Ziggo afstandsbediening koppelen

Ziggo gebruikers kunnen hun afstandsbediening koppelen aan hun mediabox, zodat ze de box met de afstandsbediening kunnen bedienen. Dit is een handige optie als je de bank wilt verlaten om naar de keuken te gaan of ergens anders in huis, zonder dat je de tv uit hoeft te zetten. Het koppelen van je afstandsbediening aan je Ziggo mediabox is simpel en kan in slechts enkele stappen worden voltooid:

 1. Zorg ervoor dat je box aan staat en op het welkomstscherm staat.
 2. Druk op de Home-knop op je Ziggo afstandsbediening.
 3. Selecteer Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen.
 4. Selecteer Ziggo (RF4CE).
 5. Je ziet nu een pop-upvenster waarin staat dat er gezocht wordt naar een nieuwe afstandsbediening. Druk op Oké.

2 afstandsbedieningen koppelen aan mediabox next

Volg de onderstaande stappen om uw afstandsbediening te koppelen:

 1. Zet de MediaBox Next aan met de standaard afstandsbediening.
 2. Ga naar Instellingen -> Apparaten -> Afstandsbedieningen.
 3. Selecteer de optie ‘Nieuwe afstandsbediening toevoegen‘.
 4. Selecteer ‘MediaBox Next‘ als het apparaat waarmee je wilt verbinden.
 5. Volg de instructies op het scherm om jouw nieuwe afstandsbediening toe te wijzen aan bepaalde functies op je MediaBox Next

Afstandsbediening doet het niet

De afstandsbediening voor je box werkt niet? Dat is vervelend! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen.

 • Eerst controleer je of de batterijen van de afstandsbediening nog goed zijn. Vervang ze als dat nodig is.
 • Controleer ook of de afstandsbediening goed is aangesloten op de box. Er moet een klein gaatje zitten waar de infrared (IR) sensor zit. Als dit gaatje geblokkeerd is, kan de afstandsbediening niet werken. Zorg ervoor dat er niks voor het gaatje staat en probeer het dan opnieuw.
 • Als dat allemaal niet helpt, kan het helpen om de firmware van je box te updaten. De meeste fabrikanten maken regelmatig updates beschikbaar om bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Raadpleeg de website van je fabrikant voor meer informatie over jouw specifieke mediabox.

Video: Ziggo Mediabox Next 4K getest: dit moet je weten!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten