HomeIoTAlles over NetBIOS

Alles over NetBIOS

NetBIOS is een netwerkprotocol waarmee computers in een netwerk met elkaar kunnen communiceren. Met NetBIOS kunnen twee systemen elkaar identificeren en hostnamen oplossen met behulp van het unieke IP-adres van de computer. NetBIOS wordt vaak gebruikt in kleine netwerken en werkgroepen, maar het kan ook worden gebruikt in grotere netwerken. NetBIOS biedt een efficiënte manier voor computers om bestanden en printers te delen.

Wat is NetBIOS en hoe werkt het?

NetBIOS is een systeem dat wordt gebruikt om bestanden op te slaan en te verwerken op afstand. Hierdoor kan het gebruikt worden in bijzondere netwerken waarvan de apparatuur niet specifiek is gericht op het communiceren met computers. NetBIOS draait om de transport van bestanden naar en van computers.

Wat is het verschil tussen NetBIOS en DNS?

NetBIOS is een systeem dat wordt ingezet voor het communiceren tussen computers op hetzelfde netwerk. DNS is een ander systeem dat wordt gebruikt om IP-adressen van websites te vinden.

Video: Understanding concept of NETBIOS and NETBIOS enumeration

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten