HomeIoTChromecastApple TV streamen naar Chromecast

Apple TV streamen naar Chromecast

Als je gebruikmaakt van Apple TV wil je die misschien ook casten via Chromecast zodat je van jouw programma´s of films kunt genieten op een groter scherm. Veel mensen denken dat het niet mogelijk is, maar ondanks dat het niet eenvoudig is, zijn er toch manieren waarop je kunt casten via Chromecast. Lees er hier alles over. 

Kun je Apple AirPlay gebruiken op Chromecast?

De vraag die we ons als eerste moeten stellen is of je überhaupt Apple TV kunt bekijken op Chromecast. Het antwoord is dat je Apple TV kunt bekijken op Chromecast, maar deze specifieke combinatie van streamingdienst en streamingapparaat is een beetje ingewikkeld. Chromecast-apparaten zijn namelijk ontworpen om een videocast van een telefoon of computer te ontvangen, en de Apple TV-app is alleen ontworpen om via AirPlay te casten, niet via Chromecast. Dat gezegd hebbende, er is een manier om het wel voor elkaar te krijgen.

Geen match made in heaven

Zoals je ondertussen weet zijn Apple TV en Chromecast niet voor elkaar ontworpen. De meest eenvoudige manier om Apple TV te gebruiken is met de Apple TV-app in combinatie met een Apple TV-mediaspeler of TV die AirPlay ondersteund. De Apple TV mediaspeler is in feite een Chromecast maar dan voor Apple producten, deze player is niet compatible met Android of Android-apps. Als je jouw favoriete serie op Apple TV staat en je niet wil investeren in deze apparaten dan kun je een van deze omwegen gebruiken.

Let op! Apple TV casten via een Android smartphone is niet mogelijk omdat er geen app voor is. Die optie is ondertussen wel beschikbaar voor een Android TV. 

Woordenlijst

 • AirPlay: Feature om media via Apple apparaten naar schermen en speakers te streamen/
 • Android TV: Een besturingsysteemvoor Smart Tv’s die is ontwikkeld door Google. Het komt erop neer dat de tv aangestuurd word door Android, net als bij smartphones.
 • Apple TV-App: Een app waarmee je films en series kunt huren om te bekijken. 
 • Apple TV mediaspeler: Een mediaspeler waarmee je apps kunt streamen op je tv. 
 • Apple TV plus: een app naar de streamingdienst van Apple. 
 • Chromecast: een mediaspeler om media naar je tv te streamen
 • Chromecast Ultra: Een mediaspeler om media naar de nieuwe generatie tv’s te streamen
 • Google TV: Een interface die gebruikt word op een Android TV om gemakkelijker inhoud te vinden.

Zo kijk je Apple TV op Chromecast

Als je Apple TV wilt bekijken op een Chromecast, kun je casten vanuit de Chrome-browser in plaats van de Apple TV-App. De Chrome-browser heeft de ingebouwde mogelijkheid om websites naar Chromecast-apparaten te casten, en Apple TV kan op deze manier worden gecast.

Zo doe je het:

 1. Zorg ervoor dat je Chromecast is aangesloten, aan staat en verbonden is met je tv en Wi-Fi-netwerk. Chromecast verbinden met wifi in 3 minuten.
 2. Navigeer naar de Apple TV plus-website in de Chromecast-webbrowser en klik op ‘Sign in’ (aanmelden).
 3. Voer je Apple ID en wachtwoord in.
 4. Vraag een two-factor code aan op je iPhone of Mac, en voer deze in.
 5. Zoek iets dat je wilt bekijken en klik op ‘Play Episode’ (Afspelen).
 6. Klik op het menupictogram met de drie stippen onder elkaar.
 7. Klik op ‘Cast’ (Uitzenden)
 8. Klik in het tabblad ‘Cast’ op je Chromecast-apparaat.
 9. Als er op het tabblad ‘Castíng tab’ staat, betekent dit dat Apple TV-inhoud naar je Chromecast wordt gecast.
 10. Als je op volledig scherm wilt kijken, klik je op het pictogram met de diagonale pijlen in de rechterbenedenhoek van de webplayer.

Apple TV kijken via de browser is de meest eenvoudige manier om Chromecast te kunnen gebruiken. Het nadeel eraan is alleen dat je jouw laptop of computer bij de hand moet hebben om deze optie te gebruiken. 

Hoe krijg ik Apple TV op Chromecast met Google TV

Het is ook mogelijk om met Chromecast Apple TV te kijken op je Google TV. Chromecast met Google TV is anders dan eerdere Chromecast-apparaten. Chromecast en Chromecast Ultra zijn beide ontworpen om te worden gebruikt met een mediabron, zoals een smartphone, tablet of computer, die video en audio draadloos naar de Chromecast verzendt. De Chromecast of Chromecast Ultra kan zelf niets streamen en moet altijd video of audio van een ander apparaat ontvangen.

Chromecast met Google TV is vergelijkbaar met andere streamingsdiensten zoals Apple TV in die zin dat het in staat is om apps uit te voeren en video en audio te streamen op zichzelf zonder de hulp van een telefoon of computer.

Als je Apple TV op een Chromecast met Google TV wilt krijgen, moet je de app downloaden en installeren.

 1. Selecteer het tabblad ‘Apps’ op je Chromecast met Google TV.
 2. Selecteer ‘Search apps’ (zoeken naar apps).
 3. Voer ‘Apple TV’ in.
 4. Selecteer ‘Install’ (Installeren).
 5. Wanneer de installatie is voltooid, selecteert je ‘open’ (openen).
 6. Apple TV zal rechtstreeks op de Chromecast met Google TV worden uitgevoerd.

Alternatieven als je geen Apple TV-Mediaspeler hebt

Als je geen Apple mediaplayer hebt, maar wel een Apple-apparaat zoals een iPhone of iPad dan kun je die ook rechtstreeks aansluiten op je televisie. Je hebt hier alleen een hdmi-adapter voor nodig.

Een andere optie is om apps te downloaden van derden die als het ware de Apple TV-app vervangen. Je kunt hiervoor AirReceiverLite gebruiken. Je kunt hiermee rechtstreeks het scherm van je iPhone of Ipad delen met je Chromecast. 

Niet onmogelijk 

Zoals gezegd is het niet onmogelijk om Apple TV te casten via Chromecast, maar echt ideaal is het niet. Apple TV werkt beter met een Apple TV-player en de Apple TV-app. Maar we begrijpen heel goed dat je niet voor elke streamingdienst een ander apparaat wil kopen. Gelukkig zijn er dus een aantal niet officiele manieren om de beperkingen te omzeilen en toch je Chromecast te gebruiken. En mocht het niet lukken, dan kun je altijd nog kiezen voor een van de genoemde alternatieven. 

Reviews

Gerelateerde berichten