HomeEntertainmentSocial MediaHoe deel ik iemands bericht uit het overzicht in mijn Instagram-verhaal?

Hoe deel ik iemands bericht uit het overzicht in mijn Instagram-verhaal?

Instagram is een van de meest populaire sociale media platforms en biedt gebruikers talloze manieren om hun inhoud te delen. Of je nu foto’s, video’s of verhalen deelt, Instagram heeft voor elk wat wils. Maar heb je ooit iemands bericht uit het overzicht willen delen in jouw verhaal? Het kan even puzzelen zijn hoe dit moet worden gedaan, maar geen zorgen! In deze blogpost leer je hoe je dit kunt doen en nog veel meer handige tips. Lees snel verder!

Iemands bericht uit het overzicht delen in je verhaal:

Als je iemands bericht uit het overzicht wilt delen in je verhaal, zijn er een paar stappen die je moet volgen. Om te beginnen, zoek het bericht dat je wilt delen en tik op de papieren pijlknop onderaan het scherm. Vervolgens zie je verschillende opties waaronder “Een verhaal maken met dit bericht“. Tik daarop om door te gaan.

Nu heb je toegang tot de bewerkingsfuncties van Instagram Stories zoals stickers, tekst en filters. Je kunt deze gebruiken om het gedeelde bericht aan te passen zodat het past bij jouw persoonlijke stijl of merk.

Wanneer alles naar wens is aangepast, kun je ervoor kiezen om het verhaal alleen voor vrienden of voor iedereen beschikbaar te maken. Als laatste stap tik op ‘Delen‘ en voila! Het gedeelde bericht is nu ook zichtbaar in jouw verhaal.

Het delen van andermans inhoud kan een geweldige manier zijn om betrokkenheid bij jouw eigen account op Instagram te vergroten. Zorg er echter wel altijd voor dat jij credit geeft aan de oorspronkelijke bron door hun naam in jouw post op te nemen of hen anderszins erkentelijkheid te geven.

Niet meer toestaan dat anderen je berichten opnieuw delen:

Als je liever niet wilt dat anderen jouw berichten opnieuw delen, is er een eenvoudige manier om dit te voorkomen. Ga naar de instellingen van je Instagram-account en zoek het privacygedeelte op. Daar kun je ervoor kiezen om de optie ‘Opnieuw delen’ uit te schakelen. Hierdoor kunnen andere gebruikers jouw posts niet langer reposten in hun eigen verhalen of feeds.

Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld foto’s hebt gepost die alleen voor jouw volgers bedoeld zijn en niet voor het grote publiek. Of als je gewoon meer controle wilt hebben over wie jouw berichten kan hergebruiken.

Houd er echter wel rekening mee dat deze instelling ook geldt voor jouw eigen profiel – dus als jij ervoor kiest om iemands anders post opnieuw te plaatsen, dan kunnen zij dezelfde beperking opleggen en dit voorkomen.

Het uitschakelen van de functie ‘Opnieuw delen‘ betekent ook dat anderen geen credit krijgen wanneer ze een van jouw posts delen in hun verhalen of feeds. Als je dit belangrijk vindt, overweeg dan om het toch ingeschakeld te laten staan of geef aan dat mensen contact met je moeten opnemen voordat ze iets hergebruiken.

Al met al is het goed om bewust te zijn van deze optie en na te denken over hoe jij wil omgaan met het reposting-beleid binnen Instagram!

Andere manier hoe je en verhaal repost op Instagram

Naast het delen van iemands bericht uit het overzicht, is er nog een andere manier om content te repost op Instagram. Deze methode gaat als volgt:

  • Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht dat je wilt delen.
  • Selecteer ‘Delen op mijn verhaal‘.
  • Pas eventueel de grootte en positie van het bericht aan en voeg extra stickers of tekst toe.
  • De post zal nu worden gedeeld in jouw verhaal met een aanduiding wie de oorspronkelijke poster was.

Het reposten van content kan helpen bij het vergroten van je bereik en betrokkenheid bij je volgers. Het is echter belangrijk om altijd toestemming te vragen voordat je andermans werk reposteert. Wees ook voorzichtig met hoe vaak je dit doet, omdat dit anders als spammerig kan worden gezien.

Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om meer te weten te komen over hoe je iemands bericht kunt delen in jouw Instagram-verhaal en hoe je veilig posts kunt repostsen op Instagram!

Video: INSTAGRAM BERICHT DELEN IN VERHAAL | zo doe je dat | kijk mee op mijn scherm

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten