HomeEntertainmentFilmsHarry Potter-films chronologische volgorde

Harry Potter-films chronologische volgorde

De Harry Potter-serie van J.K. Rowling is een van de populairste boeken en filmfranchises in de geschiedenis. Met zeven romans en acht films is het geen wonder dat fans elk detail over de personages en verhaallijnen willen weten! In dit artikel bekijken we de Harry Potter films in chronologische volgorde, van de eerste tot de laatste film. Dus als je een fan bent van de serie en ze nog niet allemaal hebt gezien, bekijk dan zeker onze lijst!

Verhaallijn Harry Potter

J. K. Rowling was een beroemd Engelse schrijver, dichter en voormalig directeur van de Zaal der Gevallenen. Hij is voornamelijk bekend geworden met zijn boeken over het jonge wizard Harry Potter en zijn vrienden Ron Weasley en Hermione Granger. In alle films behandelen die personages het verhaal van hun leven naar aanleiding van de oorlog tegen het Duitse Reich.

In de eerste film vind je het verhaal over Harry’s jeugd in Noord-Engeland. Na een mislukte poging om in de wereldliteratuur te prijken, besluit hij met zijn vriendjes Ron en Hermi op reis te gaan naar Zuid-Afrika, om daar tussen de magische planten te spelen. Hier ontmoet Harry voor het eerst het onderwijsbegeleider Dumbledore, die hem verteld dat hij een woudelfje is (een soort magiër). Na die ontmoeting keert Harry terug naar Engeland, maar weet niet waarom hij bloed ruikt (het Patronus staat symbool voor Voldemort).

Harry Potter-films in volgorde van release

Harry Potter-films in volgorde van release:

1. Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)
2. Harry Potter en de Geheime Kamer (2002)
3. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2004)
4. Harry Potter en de Vuurbeker (2005)
5. Harry Potter en de Orde van de Feniks (2007)
6. Harry Potter en de Halfbloed Prins (2009)
7. Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 (2010)
8. Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 (2011)

Video: Harry Potter Movies In Chronological Order

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten