nieuws

BYD een van de belangrijkste Chinese investeerders in Nederland

Business

BYD is uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste Chinese investeerders (uit Zuid-China) in Nederland. BYD nam de titel in Guangzhou, China, in ontvangst tijdens het Chinees-Nederlands handelsdiner op uitnodiging van minister-president Mark Rutte.

BYD een van de belangrijkste Chinese investeerders in Nederland

Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe, tijdens het handelsdiner: “Aan het eind van dit jaar vieren we ons twintigjarig jubileum in Nederland. We hebben in de afgelopen jaren vele mijlpalen bereikt. In 2013 wonnen we bijvoorbeeld de allereerste Europese aanbesteding voor volledig elektrische bussen voor het eiland Schiermonnikoog. Sinds 2015 hebben we daarnaast 35 elektrische bussen rijden op luchthaven Schiphol. Deze bestelling werd destijds beschouwd als de eerste vloot volledig elektrische bussen voor een luchthaven op wereldniveau. Nederlanders staan open voor nieuwe technologieën en zijn zich daarnaast heel bewust van het milieu. De prijs die we zojuist mochten ontvangen motiveert ons om door te gaan met waar we goed in zijn, namelijk een bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.”

Rotterdam
BYD, opgericht in 1995, vestigde haar Europese hoofdkantoor in december 1998 in Rotterdam. BYD koos destijds voor Nederland en in het bijzonder Rotterdam vanwege de aanwezigheid van een van de grootste havens ter wereld. Bovendien werd BYD warm onthaald door Rotterdam Partners en de NFIA, die BYD introduceerden aan de markt en vele deuren hebben geopend.

Europa
Begonnen als een batterijfabrikant met slechts een paar werknemers, is BYD nu twintig jaar later in Europa uitgegroeid tot een snelgroeiend bedrijf met meer dan zestig werknemers, gespecialiseerd in zonne-energie, energieopslag en elektrische voertuigen. Naast de succesvolle samenwerking met de Britse bussenfabrikant ADL heeft BYD nu twee busproductiefaciliteiten in Hongarije en Frankrijk. In Breda breidde BYD vorig jaar haar Europese tak uit

Reageer op dit artikel