nieuws

Additive Center en TSG Group bieden samen bedrijven hulp bij 3D-printen

Business

De Eindhovense bedrijven Additive Center en TSG Group hebben hun krachten gebundeld om gezamenlijk totaaloplossingen te bieden voor de implementatie van 3D-printen bij maakbedrijven.

Additive Center en TSG Group bieden samen bedrijven hulp bij 3D-printen

Additive Center, een jong Eindhovens bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van industrieel 3D printen in de maakindustrie, gaat samenwerken met engineering bureau TSG Group. Door de samenwerking kunnen maakbedrijven beter worden ondersteund.

Richting kiezen

‘Als Additive Center zetten we ons iedere dag in om bedrijven uit de industrie te helpen met de eerste stappen rondom 3D printen. Bedrijven geven vaak aan dat ze verwachten dat de technologie een impact op hun bedrijf gaat hebben, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. De eerste vraag die we samen met bedrijven beantwoorden is hoe de 3D print businesscase eruit gaat zien voor de bestaande business. Het voordeel kan natuurlijk kostenbesparing of kortere levertijden zijn. Echter wanneer je naar het grotere plaatje kijkt ligt er vaak een nog grotere potentie in het openen van nieuwe markten. Wanneer duidelijk is welke richting een bedrijf op wilt verzorgen we desgewenst trainingen, engineering en ondersteuning bij implementatie in de productie en supply chain’, stelt het jonge bedrijf.

Samenwerking

De samenwerking met de TSG Group voegt waarde toe op het moment dat bedrijven serieus de stap zetten richting 3D printen. TSG is een ingenieursbureau met kennis op het gebied van kunststof 3D-printen. ‘Deze knowhow en ervaring rondom productontwikkeling zetten we in wanneer onze projecten in de engineering fase komen. Deze fase is het magische moment waar puzzelstukjes samenvallen en belangrijke keuzes met betrekking tot materiaal en productietechnieken worden gemaakt. Voor Additive Center is het de eerste maar zeker niet de laatste samenwerking die we aangaan.’

 

Reageer op dit artikel