nieuws

Rotterdam Port Fund investeert in autonome inspectierobots

Business

Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in ExRobotics, specialist op het gebied van autonome inspectierobots die kunnen worden ingezet in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen.

Rotterdam Port Fund investeert in autonome inspectierobots

ExRobotics produceert modulaire robots die het mogelijk maken om olie- en gasinstallaties van een afstand te inspecteren in plaats van mensen ter plaatse te sturen. Hierdoor neemt de veiligheid en efficiëntie van inspecties toe.  De robots  zijn ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerd.

 

LeestipProductie autonome inspectierobots voor explosiegevaarlijke omgevingen gestart

Samenwerking Rotterdam Port Fund en ExRobotics

De deelname door het Rotterdam Port Fund biedt de Delftse robotspecialist de mogelijkheid om de productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen, niet alleen door de financiële bijdrage, maar ook door de toegang tot het netwerk van het fonds.
Voor het Rotterdam Port Fund past ExRobotics in het investeringsprofiel. “De potentiële toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering,” zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. “Wij zijn enthousiast ExRobotics te kunnen ondersteunen in hun ambities en mee te helpen bij het op de markt brengen van deze robots.”

Reageer op dit artikel