nieuws

Lely is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het jaar 2019’

Business

Het Nederlandse familiebedrijf Lely uit Maassluis is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2019’.

Lely is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het jaar 2019’
Met chipmachines en productiemethodes als melkrobots troeven Nederlandse bedrijven buitenlandse spelers af als het gaat om de productiviteit gemeten op basis van de geproduceerde toegevoegde waarde per gewerkt uur. (foto: Lely Industries)

Stichting Familie Onderneming werd in 2012 opgericht om meer aandacht te genereren voor het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie, met name bij de overheid. De Stichting looft daartoe jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een uitblinkend Nederlands familiebedrijf. Dit jaar werd het Nederlandse familiebedrijf Lely uit Maassluis  uit meer den 500 Nederlandse familiebedrijven verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2019’. De twee andere finalisten waren Koninklijke Otolift Trapliften, specialist op het gebied van trapliften en Koppert Biological Systems dat duurzame oplossingen voor de teelt van voedselgewassen en sierplanten ontwikkelt. 

Lely Industries

Lely Industries, opgericht in 1948, is gespecialiseerd in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van Lely Center vestigingen, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen. Volgens de jury is “Familiebedrijf Lely wereldleider in innovatieve robots voor de veeteelt en gelooft het in een aangename, winstgevende en duurzame toekomst voor melkveehouders. De zorg voor continuïteit was bij Lely de motor achter de innovatiekracht die het bedrijf naar de wereldtop bracht. De hernieuwde focus biedt een solide basis voor de toekomstige groei en vormt een prachtige uitdaging voor de derde generatie om het familiebedrijf te laten groeien en bloeien. Ook de wijze waarop het bedrijf de lokale jeugd interesseert voor techniek en bijdraagt aan MVO door scholing en voorlichting is een voorbeeld van modern ondernemen. Duurzame en eerlijke voedselproductie met zorg voor kwaliteit, milieu, het dagelijks leven van haar klanten en met grote toewijding voor de “gebruikers” van haar product. Lely maakt het leven van boeren makkelijker én draagt bij aan een duurzame wereld en is daarmee een toonbeeld voor Nederlands ondernemerschap.”

 

Reageer op dit artikel