nieuws

Nederland schaft extra F35-straaljagers aan

Business

Volgens een interview van Minister van Defensie Ank Bijleveld dat verscheen in Trouw, zal Nederland acht of negen nieuwe F-35-straaljagers uit het Joint Strike Fighter-programma (JSF) aankopen. Dit aantal komt bovenop de 37 toestellen die al eerder zijn besteld.

Nederland schaft extra F35-straaljagers aan

Of het acht of negen nieuwe toestellen zijn, hangt af de dollarkoers op het moment van aankoop. Ze worden betaald van de 1,5 miljard euro die het kabinet extra voor de krijgsmacht uittrok. De kosten zullen naar schatting rond de 600 tot 700 miljoen euro liggen. Naast deze investering zal worden geïnvesteerd in onder andere speciale eenheden en cybercommando’s.

Lees ook: Welke Nederlandse bedrijven dragen bij aan de F35?

 

Reageer op dit artikel