nieuws

Artificiële Intelligentie: cursus voor jongeren gelanceerd

Carriere & mensen

Vandaag is de Nationale Artificiële Intelligentie-cursus Junior gelanceerd. Koningin Maxima was tijdens deze lancering aanwezig op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment startten meer dan 25.000 leerlingen op basisscholen in heel Nederland met de grootste AI-les.

Artificiële Intelligentie: cursus voor jongeren gelanceerd

Kunstmatige intelligentie, AI of artificiële intelligentie wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast. Het is een vrij abstracte technologische ontwikkeling. Ook voor jongeren is het belangrijk te begrijpen wat AI precies is en wat het kan. Daarom hebben Nationale AI-cursus, FutureNL, UpgradeNL  en partners de Nationale AI-cursus junior ontwikkeld: om kinderen de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen. De cursus is bedoeld voor kinderen tussen de tien en veertien jaar. Aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld worden de mogelijkheden van AI bijgebracht.
Koningin Máxima was aanwezig bij de eerste les van de AI-cursus Junior op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment startten meer dan 25.000 leerlingen op basisscholen in heel Nederland met de grootste AI-les.

Reageer op dit artikel