nieuws

Een nieuw perspectief op lean tijdens HBO Lean Event IMPACT

Carriere & mensen

Doorbraken worden vaak bereikt door problemen vanuit een ander perspectief te bekijken. Zo heeft lean een nieuw perspectief gegeven op een aantal oude managementvraagstukken. En dat heeft weer voor verrassende antwoorden gezorgd. Na 30 jaar lean is de tijd aangebroken om lean zelf in een ander perspectief te plaatsen en te zien wat er ontbreekt.

Een nieuw perspectief op lean tijdens HBO Lean Event IMPACT

Lean management is niet nieuw. Veel bedrijven passen lean toe om managementvragen op te lossen en de organisatie te verbeteren. Maar hoe zaligmakend is lean? Tijdens het Hbo Lean Event IMPACT, gehouden op 18 september bij Avans Hogeschool in Den Bosch zullen twee keynotes hun visie geven op lean. Pascal Pollet, onderzoeker bij Sirris, schetst nieuwe perspectieven voor lean en gaat in op wat ontbreekt. Joriene Beks en Jeroen Daelmans gaan in hun duo-keynote in op het World Class verbeterprogramma bij Daelmans, marktleider op het gebied van stroopwafels. Uit deze praktijkcase blijkt dat vooral de gedragskant een belangrijk aspect is van een verbeterproject. Consultant Joriene Beks hierover: “Je kunt niet willen voor een ander.”

LeestipTrends in lean management

Beste Lean-HBO-project 2019

Naast deze keynotes strijden hbo-studenten tijdens het symposium om de titel het ‘beste hbo-lean-project’. Ze laten zien welke verbeteringen zij met continu verbeteren kunnen bereiken. Met het publiek als jury wordt gestreden om de titel van “Beste Lean-HBO-project 2019” en de daarbij behorende geldprijs van 500 euro.

Meer info over het symposium is hier te vinden.

In volgende berichten zullen we verder ingaan op lean.

 

 

Reageer op dit artikel