nieuws

Dronecatcher schiet drones neer met net en parachute

Engineering

Het bedrijf Delft Dynamics heeft een drone ontworpen die andere drones kan vangen door er een net overheen te schieten. Nadat de ‘vijand’ is gevangen, klapt een parachute open waardoor deze een zachte landing maakt.

Dronecatcher schiet drones neer met net en parachute

Het project van de Dronecatcher werd vorig jaar gestart nadat het ministerie van Veiligheid en Justitie samen met de Koninklijke Marechaussee en de Nationale politie op zoek was naar innovatieve oplossingen die gebruikt kunnen worden ter bescherming tegen onbemande vliegtuigen. Deze kunnen worden gebruikt om de openbare orde te verstoren of om verboden goederen binnen te smokkelen in een afgesloten omgeving zoals een vliegveld. De parachute is aan de drone toegevoegd zodat eventuele omstanders op de grond niet in gevaar komen. Na detectie van een ongewenst systeem wordt de DroneCatcher in de lucht gebracht en richting het ongewenste systeem gevlogen. Met behulp van een camera aan boord wordt het schietnet op het systeem gericht, waarna vanaf de grond het commando gegeven wordt om een schietnet af te schieten. De drone raakt verstrikt in het net en valt direct naar de grond. In de komende vijftien maanden wordt het project verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel