nieuws

Ook Solar Team Eindhoven wint overtuigend in World Solar Challenge

Engineering

In navolging van de overwinning van het Delftse team is ook Solar Team Eindhoven eerste geworden bij de World Solar Challenge in de categorie zuinig rijden. De puntenvoorsprong, die het Eindhovense team behaalde door zeer zuinig te rijden met vijf personen in de auto, was onoverbrugbaar voor de concurrenten.

Ook Solar Team Eindhoven wint overtuigend in World Solar Challenge

Solar Team Eindhoven deed mee in de zogeheten Cruiser-klasse. Bij deze categorie draait het hoofdzakelijk om zuinig rijden en niet om snelheid. Deelnemers moeten proberen om op een zo zuinig mogelijke manier meerdere passagiers te vervoeren van de start in Darwin naar de finish in Adelaide. “Ondanks de klein technische tegenslag is het fantastisch dat het team er in is geslaagd om te finishen met zoveel punten”, aldus teammanager Wout Gubbels.
De Eindhovense auto deed dat ruim 2,5 keer zo zuinig als zijn voornaamste concurrent uit het Duitse Bochum. Ook kreeg het team voor het comfort en ontwerp van de jury het maximaal aantal punten.
Eerder won het Delftse Nuon Solar Team voor de zevende keer de zonnerace met de Nuna.

Reageer op dit artikel