HomeGamingFortnite op Chromebook installeren

Fortnite op Chromebook installeren

Chromebooks zijn de afgelopen periode steeds populairder geworden. Met name onder jongeren neemt het gebruik enorm toe vanwege de lage prijs en compacte fortmaat. Chromebooks zijn heel nuttig voor het maken van huiswerk of uitvoeren van kleine taken. Maar voor het spelen van computergames is het niet Ideaal. Enerzijds omdat je geen grote programma’s kunt opslaan en anderzijds omdat het werkgeheugen niet groot genoeg is. Jammer, want je zou het liefst ook Fortnite willen spelen op je Chromebook. Niet getreurd, we hebben de oplossing voor je.

Kan Fortnite op Chromebook worden geïnstalleerd?

In tegenstelling tot gewone laptops en pc’s kun je games zoals Fortnite niet direct downloaden op je Chromebook. De reden hiervoor is dat Chromebook werkt met cloudopslag, je hebt dus weinig opslagcapaciteit op je Chromebook zelf. Op je Chromebook heb je dus normaal gesproken geen programma’s staan, alleen apps en extenties naar cloud based programma’s. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat de computer zo snel, licht en relatief goedkoop is.

Dat gezegd hebbende zijn er manieren om dit probleem te omzeilen als je echt een diehard Fortnite fan bent. We zullen hier een aantal opties met je doornemen, zodat je binnen no-time weer lekker kunt gamen.

Hoe kan ik Fortnite spelen op mijn Chromebook.

Zoals je gelezen hebt, kun je Fortnite niet direct installeren op je computer, maar je kunt er wel omheen werken. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen, maar we zijn zelf het meeste te spreken over het platform GeForce NOW. Let wel, het is ook afhankelijk van jouw type Chromebook of deze methode werkt of niet. Er is een grote kans dat je meerdere manieren moet uitproberen voordat je de manier vindt die ook daadwerkelijk op jouw Chromebook werkt.

GeForce NOW

Een van de beste manieren om Fortnite toegankelijk te maken vanaf je Chromebook is via het cloud-based gaming platform GeForce NOW. Met dit programma dat wel compatible is met ChromeOS kun je games zoals Fortnite op je Chromebook gebruiken.

Voordat je dit programma installeert op je Chromebook is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je Chromebook redelijk nieuw moet zijn en aan de volgende systeemvereisten moet voldoen:

 • De processor van je Chromebook moet minimaal een Intel Core M3 (vanaf 7e generatie) of Core i3, i5 of i7 zijn.
 • Je hebt een HD graphics 600 of hoger nodig.
 • Je hebt een werkgeheugen nodig van minimaal 4GB.
 • Je Browser moet een Chrome 77.x of later zijn.
 • Je internetverbinding moet minimaal 15 mbps zijn, maar liever nog 25mbps of meer.

Dit is hoe je GeForce NOW installeert

 1. Allereerst moet je een account aanmaken op de website van GeForce NOW.
 2. Log in op je GeForce NOW account.
 3. Ga naar de Epic Games Store online zoek naar Fortnite en klik op ‘get’. Je moet je persoonlijke gegevens invoeren. Als er gevraagd wordt naar je creditcard hoef je die niet per se in te voeren, het is namelijk een gratis programma. Als je al eerder Fortnite hebt gespeeld kun je deze stap overslaan en door naar de volgende stap. Je moet naderhand wel nog een keer inloggen om je gegevens te synchroniseren naar je Chromebook.
 4. Ga terug naar de website van GeForce NOW en zoek hier naar Fortnite. Voeg de game toe aan je library en klik op ‘Play’. Voilà, je kunt nu via je Chromebook gamen.

Chrome Remote Desktop

Lukt het je niet om via GeForce NOW Fortnite te spelen dan kun je Chrome Remote Desktop proberen. Deze app werkt alleen als je al Fortnite hebt geïnstalleerd op een PC of laptop met Windows of macOS. Bovendien heb je een goede internet connectie nodig tussen jouw Chromebook en de computer met Fortnite. Dit is hoe je Chrome Remote Desktop gebruikt om Fortnite te spelen op je Chromebook:

 1. Allereerst moet je Chrome Remote Desktop installeren op een PC met Fortnite. Je krijgt een pincode die je daarna kunt gebruiken om je computer op afstand (via Chromebook) te betreden.
 2. Installeer de Chrome Remote Desktop app op je Chromebook. Open de app en verbind je Chromebook met je PC door gebruik te maken van de gegeven pincode
 3. Je kunt nu via je Chromebook Fortnite spelen. Zolang je goed internet hebt moet het goed werken, er is alleen wel een kans dat de graphics minder goed zijn.

Zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Fortnite leiden. Het is redelijk eenvoudig om Fortnite te spelen op je Chromebook ondanks dat ChromeOS Fortnite eigenlijk niet ondersteund. Het is wel belangrijk om te onthouden dat er een reden is dat het eigenlijk niet kan. Fortnite is een redelijk zware game die veel eist van je computer. Wil je echt de beste Fortnite ervaring dan raden we je aan om een laptop met Windows macOS of PC aan te schaffen.

Reviews

Gerelateerde berichten