HomeGamingHoe maak je een Nether Portal of een End Portal in Minecraft...

Hoe maak je een Nether Portal of een End Portal in Minecraft om te teleporteren tussen dimensies?

In Minecraft zijn er twee belangrijke dimensies die je kunt bezoeken: het Nether en de End. Het is echter niet zo eenvoudig om tussen deze twee plekken te reizen. In dit artikel leer je hoe je zowel een Nether Portal als een End Portal kunt maken in de videogame Minecraft, zodat je gemakkelijk tussen de twee dimensies kunt reizen!

Portaalverbinding tussen Bovenwereld en Onderwereld

Om een Nether Portal te maken, heb je obsidian nodig. Dit is een bijzonder soort steen dat alleen in de Nether te vinden is. Je kunt obsidian verkrijgen door lava met water te laten reageren, of door een Creeper te latend exploderen bij een pool van lava. Als je genoeg obsidian hebt, bouw dan een frame van 23×23 bloques om een portal mee te maken. Zet vervolgens een portal activator in het midden van het frame, en je zult naar de Nether geteleporteerd worden!

Bouw een Nether Portal

Als je een Nether Portal wilt bouwen in Minecraft, heb je minimaal obsidiaan nodig – dit is een zeer sterke en veelzijdige steensoort die alleen in de Nether te vinden is. Er zijn twee manieren om obsidiaan te verkrijgen: door lava te laten stollen of door ghasts hun goede bergen af te laten breken. Beide methodes zijn riskant, maar laat ons eens kijken naar hoe je ze aanpakt.

Om lava te laten stollen, moet je eerst water vinden. In de Nether is dit niet altijd gemakkelijk omdat er geen rivieren of oceanen zijn. Als je water vindt, kun je het gebruiken om lava mee te smoren en zo obsidiaan te maken. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat je gemakkelijk in het water kunt vallen en verbrand wordt door de lava. Wees voorzichtig!

Je hebt vuursteen nodig om dit te maken. Zodra je de portalblokken hebt, bouw dan een frame van 5×5 blokken in de wereld (het hoeft niet precies 5×5 te zijn, maar het moet minimaal 3 blocks hoog zijn). Vul dan het frame met vuursteen. Zet vervolgens twee obsidiaanblok- ken in elk van de vier hoeken van het portaal. Als je dit doet, zal er een activatieknop verschijnen die de portal open kan maken naar de Nether.

Bouw een Eindportaal: Plaats het Oog van Ender

Om een End Portal te bouwen, heb je 12 Eyes of Ender/ Elytra nodig. Elytra zijn vleugels die je kan krijgen door endermans te slachten in de End. Als je eenmaal 12 Elytra hebt, moet je naar het Eiland van de Enderdragsters gaan. Dit is een platform dat bestaat uit 4 pilaren met 3 Elytra op elke pilaar. Op elk platform is ook een levende enderman.

Je hebt ook een mandje of een schaal nodig om de vuurlading in te doen. Vul het mandje of de schaal met minimaal 10 bloedkoraalblokken of keien en plaats het in het midden van de obsidiaankubus. Zorg ervoor dat er geen bloedkoralen of keien naast de vuurlading liggen, anders zal de portal niet werken.

Je moet alle 12 Elytra gebruiken om de endermannen te doden en hun zielen. Je moet ook een frame maken van obsidianblokken. Eenmaal je alle materialen hebt, plaats dan de obsidianblokken in een 3×3 grid zonder de middelste plek in te vullen. Vervolgens plaats je de Eyes of Ender op de hoekblokken van het frame. Als alles goed is geplaatst, zou er nu een lichte gloed moeten zijn rondom het frame.

Video: Mineblox Masters: Hoe maak je een End-portaal?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten