nieuws

Shell investeert in slimme energieopslagsystemen door overname batterijfabrikant

HSE

Shell heeft het Duitse Sonnen overgenomen, specialist in slimme energieopslagsystemen en innovatieve energiediensten voor huishoudens.

Shell investeert in slimme energieopslagsystemen door overname batterijfabrikant
Foto's: Sonnen

Sonnen biedt slimme energieopslagsystemen en digitale energiediensten aan via haar sonnenCommunity platform. De zogenoemde sonnenBatterie optimaliseert bijvoorbeeld het gebruik van zonne-energie in een huishouden en levert ’s nachts energie met behulp van opgeslagen zonne-energie die overdag wordt opgewekt.

Virtuele batterij

Sonnen heeft in de energiemarkt zijn technologie gecombineerd met nieuwe bedrijfsmodellen voor een gedecentraliseerd energiesysteem. Onlangs heeft het bedrijf de grootste virtuele batterij van Duitsland in gebruik genomen. Het is gebaseerd op een netwerk van elektriciteitsopslagsystemen in het hele land om een ​​balans te vinden tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnet.

Overname

“Samen kunnen we de bouw van een klantgericht energiesysteem versnellen ter ondersteuning van de strategie van Shell om klanten meer en schonere energieoplossingen te bieden”, zegt Mark Gainsborough, Executive Vice President New Energies van Shell.

Christoph Ostermann, CEO en medeoprichter van Sonnen: “Dankzij deze investering kunnen we nu meer huishoudens in staat stellen om energieonafhankelijk te worden en te profiteren van volledig nieuwe kansen op de energiemarkt. Dit zal niet alleen onze groei versnellen, maar ook de noodzakelijke transformatie van het energiesysteem. ”

Reageer op dit artikel