HomeEnergieBinnenshuisKeuken wrappen: stap 1 naar een moderne keuken

Keuken wrappen: stap 1 naar een moderne keuken

Het keuken wrappen kan een geweldige manier zijn om je oude, versleten of saaie kastdeuren nieuw leven in te blazen. Maar voordat je enthousiast begint met het plannen van je keukenmake-over, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. In dit artikel ontdek je alles over de kosten van het wrappen van een keuken en waar je moet beginnen.

Waar moet je beginnen met keuken wrappen?

Als je hebt gekozen voor het keuken wrappen, kan het overweldigend zijn om te bedenken waar je moet beginnen. Er zijn zoveel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden en het is belangrijk om een plan op te stellen voordat je aan de slag gaat. Hier volgen een paar tips om je op weg te helpen.

Ten eerste is het essentieel om een budget vast te stellen voor het keuken wrappen. Dit zal helpen bij het bepalen welke stappen je kunt nemen en hoeveel geld je wilt besteden. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met eventuele extra kosten, zoals gereedschappen of professionele hulp.

Een andere belangrijke stap is onderzoek doen naar verschillende soorten deurbekleding voor de keuken. Er zijn talloze opties beschikbaar, variërend van hoogwaardige folies tot zelfklevende vinylfolie in verschillende kleuren en patronen. Het is verstandig om verschillende materialen en stijlen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Om een beter idee te krijgen van de kosten van keuken wrappen kun je gebruik maken van online calculators die specifiek gericht zijn op dit onderwerp. Deze kunnen u in staat stellen om snel een schatting te maken van de benodigde materialen en arbeidskosten.

Prijsfactoren in de kosten van uw keukenfolie

De prijs voor het wrappen van een standaard formaat keuken ligt doorgaans tussen de €1500 en €3000. Dit is inclusief materiaalkosten en arbeidsloon. Er zijn een aantal factoren die de uiteindelijke prijs bepalen

Een van de belangrijkste factoren die de kosten beïnvloedt, is het materiaal dat wordt gebruikt voor de folie. Er zijn verschillende soorten folie beschikbaar op de markt, elk met hun eigen prijsklasse. De kwaliteit en duurzaamheid van de folie spelen ook een rol in de uiteindelijke prijs.

Daarnaast speelt de grootte en complexiteit van je keuken ook een rol in de kosten. Als je bijvoorbeeld veel kastjes en lades hebt die gewrapt moeten worden, zal dit meer tijd en materiaal vergen, wat resulteert in hogere kosten.

Het type afwerking dat je verkiest kan ook invloed hebben op de totale kosten. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan een eenvoudige effen kleur, terwijl anderen liever een speciaal effect of patroon willen. Deze extra ontwerpelementen kunnen leiden tot hogere kosten.

Extra budgettaire overwegingen bij het keuken wrappen

Bij het keuken wrappen komen er naast de kosten voor de folie zelf ook andere budgettaire overwegingen kijken. Het is belangrijk om deze factoren in gedachten te houden voordat je aan dit project begint.

Ten eerste zijn er eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig kunnen zijn voordat de keukenfolie kan worden aangebracht. Dit kan onder andere het verwijderen van oude verf, het repareren van beschadigingen of het egaliseren van oppervlakken omvatten. Deze extra werkzaamheden kunnen invloed hebben op de totale kosten en moeten dus in overweging worden genomen.

Daarnaast moet je rekening houden met eventuele bijkomende kosten zoals nieuwe handgrepen, knoppen of andere hardware die je wilt vervangen tijdens het wrapproces. Deze kleine details kunnen bijdragen aan de algehele uitstraling en functionaliteit van je gerenoveerde keuken, maar ze zullen wel extra kosten met zich meebrengen.

Een ander belangrijk aspect is dat keuken wrappen een tijdrovend proces kan zijn. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van je keuken kan het enkele dagen tot weken duren voordat alles voltooid is. Tijdens deze periode moet je mogelijk alternatieven regelen voor maaltijden omdat jouw keuken niet bruikbaar zal zijn.

Tot slot moet je bedenken dat hoewel wrappen een kosteneffectieve optie kan zijn ten opzichte van een volledige renovatie, er nog steeds aanzienlijke investeringen mee gemoeid kunnen gaan.

Soorten deurbekleding voor de keuken

Als het gaat om het keuken wrappen, is de keuze van de juiste deurbekleding een belangrijk aspect. Gelukkig zijn er verschillende soorten bekledingsmogelijkheden beschikbaar die je keuken een frisse en moderne uitstraling kunnen geven.

Een populaire optie is vinylfolie, dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen. Vinylfolie is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan goed tegen water en hitte. Het biedt ook talloze ontwerpmogelijkheden, waardoor je jouw keuken kunt personaliseren zoals jij wilt. Vinyl is gemakkelijk verwerkbaar en goed afwasbaar. Verkrijgbaar in vele kleuren en prints. Nadeel is dat de folie na verloop van tijd kan loslaten.

Een andere mogelijkheid is folie met houtnerf, dat een natuurlijke uitstraling aan je keukendeuren geeft. Dit type folie imiteert echt hout en kan helpen om een warme sfeer in je keuken te creëren. Daarnaast heb je nog andere opties zoals hoogglansfolie of matte folie, afhankelijk van welke stijl het beste bij jou past.

Wat betreft prijsverschillen tussen deze verschillende soorten bekleding: dit hangt af van het materiaal dat wordt gebruikt en eventuele extra features zoals reliëf of textuur. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het bepalen van budgettaire overwegingen voor het wrappen van je keukendeuren.

Kosten voor keukendeurfolie

Wanneer je overweegt om je keukenkastjes een nieuwe look te geven, is het wrappen van de keukendeuren met folie een betaalbare en stijlvolle optie. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten hiervan? Specifiek voor het wrappen van keukendeurtjes en lades gelden globaal deze richtprijzen:

 • Vinyl wrap folie: €10 – €25 per deurtje
 • Luxe laminaten: €25 – €50 per deurtje
 • Fotofolie/geprinte folie: €30 – €60 per deurtje

De definitieve prijs hangt af van verschillende factoren.

Ten eerste speelt het materiaal dat wordt gebruikt een rol bij het bepalen van de kosten. Er zijn verschillende soorten folies beschikbaar, zoals PVC of vinyl. Elk type heeft zijn eigen prijskaartje en kwaliteit.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de grootte en complexiteit van jouw keuken. Hoe meer keukendeurtjes en lades er gewrapt moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn.

De prijs kan ook variëren op basis van eventuele extra’s die je wilt toevoegen aan jouw keukendeurfolie. Denk hierbij aan speciale patronen, texturen of zelfs personalisatie met foto’s of teksten. Deze extra opties kunnen natuurlijk invloed hebben op het totale bedrag dat je kwijt bent.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat de installatiekosten niet inbegrepen zijn bij de aanschafprijs van de folie zelf. Als je geen ervaring hebt met het wrappen van keukenkastdeuren, is het verstandig om dit uit te besteden aan een professional die hierin gespecialiseerd is.

Keukendeurfolie kosten calculator

Een keukendeurfolie kosten calculator kan een handige tool zijn bij het plannen van je keukenrenovatie. Met deze calculator kun je snel en gemakkelijk een schatting maken van de kosten voor het wrappen van je keukenkastjes. Het enige wat je hoeft te doen, is enkele gegevens invoeren, zoals het aantal kastdeuren dat je wilt wrappen en het type folie dat je verkiest.

Deze calculator houdt rekening met verschillende factoren die invloed hebben op de prijs, zoals de grootte en complexiteit van de kastdeuren, het materiaal van de folie en eventuele extra opties zoals glanzend of mat afwerking. Op basis hiervan geeft de calculator een geschatte prijsindicatie.

Het gebruik van een keukendeurfolie kosten calculator helpt bij het plannen van je budget voor de renovatie. Je kunt experimenteren met verschillende scenario’s om te zien welke opties binnen jouw financiële mogelijkheden vallen.

Onthoud echter dat deze calculators slechts schattingen geven en dat er altijd variabelen kunnen zijn die invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Het is daarom aan te raden om ook offertes aan te vragen bij professionele wrapbedrijven om zo een nauwkeuriger beeld te krijgen van wat jouw specifieke project zal kosten.

Wat zijn de voordelen van het wrappen van keukenkastjes?

Het wrappen van keukenkastjes kan een geweldige manier zijn om je keuken een nieuwe look te geven, zonder de kosten en het gedoe van het vervangen van de hele keuken. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het wrappen van keukenkastjes?

Een groot voordeel is dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt als het gaat om kleur en design. Met folie kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je echt jouw persoonlijke stijl kunt laten zien in de keuken. Of je nu gaat voor een strakke moderne look of juist iets meer traditioneels, er is altijd wel iets dat bij jouw smaak past.

Daarnaast is het wrappen van keukenkastjes ook nog eens kosteneffectief. Het vervangen van complete keukenkastjes kan behoorlijk prijzig zijn, terwijl folie een betaalbaarder alternatief biedt. Je bespaart niet alleen op materiaalkosten, maar ook op arbeidskosten omdat er geen sloop- of installatiewerk nodig is.

Naast de lagere kosten zijn er nog meer voordelen van het laten wrappen van je keuken in plaats van een complete vervanging:

 • Minder rommel en overlast in huis
 • Behoud werkbladen en apparatuur die nog goed is
 • Geen vervanging kastjes, dus milieuvriendelijker
 • Folies zijn gemakkelijk schoon te houden
 • Superieure looks voor een fractie van de prijs

Bovendien is het wrappen van keukenkastjes relatief snel en gemakkelijk te doen. In tegenstelling tot renovaties waarbij alles moet worden afgebroken en herbouwd, kunnen deuren eenvoudig worden verwijderd en met folie worden bedekt. Dit betekent minder overlast in huis tijdens het verbeteringsproces.

Ten slotte biedt folie bescherming aan je bestaande kastdeurtjes tegen krassen en vlekken.

De prijs van je droomkeuken

De prijs van je droomkeuken kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te beseffen dat het wrappen van deurtjes een kosteneffectieve optie is in vergelijking met het volledig vervangen van je kastjes.

Een belangrijke factor die de prijs beïnvloedt, is het type folie dat je kiest voor het wrappen van de deuren. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals vinylfolie of PVC-folie, met elk hun eigen prijsklasse en kwaliteit. Daarnaast speelt ook de grootte en complexiteit van je keuken een rol bij het bepalen van de kosten.

Andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het wrappen van een keuken zijn onder andere eventuele extra’s zoals handgrepen of knoppen die vervangen moeten worden, evenals eventuele reparaties aan de bestaande oppervlakken voordat ze kunnen worden ingepakt.

Fronten

Fronten zijn een belangrijk onderdeel van elke keuken. Ze bepalen niet alleen de uitstraling en stijl van je keuken, maar spelen ook een rol bij de functionaliteit en duurzaamheid ervan. Het wrappen van je fronten is een geweldige manier om je keuken een nieuwe look te geven, zonder de kosten en moeite van het vervangen van alle kastjes.

Met het wrappen kun je kiezen uit verschillende materialen en afwerkingen voor je fronten. Of je nu houdt van klassiek hout, moderne hoogglans of trendy matte kleuren, er is voor elk wat wils. En het beste is dat het wrappen relatief snel kan worden gedaan, waardoor je niet lang zonder keuken hoeft te zitten.

Bovendien biedt het wrappen ook praktische voordelen. Folie beschermt namelijk tegen krassen, vlekken en verkleuring door zonlicht. Dit betekent dat jouw fronten er langer als nieuw uitzien en minder onderhoud nodig hebben.

Wat betreft de kosten zijn deze afhankelijk van verschillende factoren zoals materiaalkeuze, grootte van de fronten en eventuele extra bewerkingen zoals frezen of boren voor handgrepen. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij meerdere bedrijven om zo een idee te krijgen van wat jij kunt verwachten qua prijs.

Configuratie

Als je een eenvoudige rechte keuken hebt zonder hoeken of speciale elementen, zal het wrappen waarschijnlijk minder prijzig zijn dan wanneer je een complexere L-vormige of U-vormige keuken hebt. In dit geval moet er meer materiaal worden gebruikt en kan dit resulteren in hogere kosten.

Daarnaast speelt ook de grootte van je keuken een rol bij de configuratiekosten. Hoe groter de oppervlakte die moet worden gewrapt, hoe meer folie er nodig is en dus hoe hoger de prijs zal zijn.

Bij het bepalen van de configuratiekosten kijken professionals ook naar eventuele extra uitdagingen zoals afgeronde hoeken, ingebouwde apparatuur of andere unieke kenmerken in je keuken. Deze kunnen invloed hebben op zowel het benodigde materiaal als op de tijd die nodig is om alles netjes te installeren.

Hardware

Bij het wrappen van een keuken is het gemakkelijk om je te concentreren op de buitenkant – de kleur en textuur van de folie. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is het belang van de hardware. De hardware, zoals handgrepen en knoppen, kan een groot verschil maken in de uitstraling en functionaliteit van je keuken.

Het upgraden of vervangen van je huidige hardware kan je keuken direct een frisse nieuwe look geven. Door te kiezen voor moderne, strakke handgrepen kun je bijvoorbeeld een eigentijdse uitstraling creëren. Of als je juist meer traditioneel bent ingesteld, kunnen klassieke knoppen jouw keukenstijl versterken.

Naast esthetiek speelt ook functionaliteit een rol bij het kiezen van nieuwe hardware voor jouw gewrapte keuken. Denk aan ergonomisch gevormde handgrepen die comfortabel zijn om vast te pakken tijdens het koken. Of misschien wil je wel lades met push-to-open mechanisme zodat er geen greep nodig is.

Hoogte

Hoogte is een belangrijke factor om te overwegen bij het wrappen van je keuken. Het bepaalt niet alleen de esthetiek, maar ook de functionaliteit van je keukenruimte. Bij het kiezen van de juiste hoogte moet je rekening houden met verschillende aspecten.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wie de hoofdgebruiker van de keuken zal zijn. Als dat voornamelijk volwassenen zijn, kun je kiezen voor een standaardhoogte die comfortabel is voor langere mensen. Aan de andere kant, als er kinderen in huis zijn, wil je misschien overwegen om een iets lagere hoogte te kiezen zodat ze gemakkelijk toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben.

Daarnaast moet je nadenken over hoeveel opslagruimte je nodig hebt en welke apparaten in jouw keuken moeten passen. Als je veel grote potten en pannen hebt of als je graag bakapparatuur gebruikt, wil je misschien hogere bovenkastjes overwegen zodat alles netjes kan worden opgeborgen.

Bovenbladen

Bovenbladen bieden niet alleen functionele ruimte om te koken en voedsel voor te bereiden, maar ze spelen ook een grote rol in het algehele uiterlijk en de stijl van de keuken. Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om bovenbladen, elk met hun eigen prijskaartje.

Laminaatbovenbladen zijn vaak de meest betaalbare optie. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens. Een ander populair materiaal is graniet, dat bekend staat om zijn luxe uitstraling en duurzaamheid. Granieten bovenbladen kunnen echter behoorlijk prijzig zijn.

Als je op zoek bent naar iets moderns en eigentijds, kun je overwegen om te investeren in kwartscomposietbovenbladen. Deze worden gemaakt door kwartschips samen te persen met bindmiddelen, wat resulteert in een stevig oppervlak dat bestand is tegen vlekken en krassen.

Een andere optie die steeds populairder wordt, is massief houten bovenbladen. Deze geven een warme en natuurlijke uitstraling aan de keuken, maar vereisen regelmatig onderhoud om hun glans te behouden.

Veel gestelde vragen – Kosten voor het wrappen van een keuken

Nu je meer inzicht hebt gekregen in de kosten en overwegingen bij het wrappen van een keuken, kunnen er nog steeds wat vragen zijn die door je hoofd spoken. Hieronder beantwoorden we enkele veel gestelde vragen om je verder te helpen:

 1. Wat is de gemiddelde prijs voor het wrappen van een keuken?
  De gemiddelde prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de keuken, het materiaal dat wordt gebruikt en of je ervoor kiest om professionele hulp in te schakelen. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten ergens tussen €500 en €3000 liggen.
 2. Kan ik mijn keuken zelf wrappen?
  Ja, als je handig bent en ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten, kun je ervoor kiezen om zelf je keuken te wrappen. Er zijn talloze tutorials online beschikbaar die stapsgewijze instructies geven over hoe dit moet worden gedaan.
 3. Hoe lang gaat keukenfolie mee?
  Keukendeurfolie is ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen dagelijks gebruik in de keukenomgeving. Met goede zorg kan folie tot 10 jaar meegaan voordat het mogelijk vervangen moet worden.

Video: Je Keuken Wrappen – Wat KOST dat?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten