HomeTechnologieComputerManieren om een PDF in een Word-document toe te voegen

Manieren om een PDF in een Word-document toe te voegen

PDF-bestanden kunnen een uitstekende manier zijn om een document op te slaan of door te sturen, maar soms is het gemakkelijker om het document in een ander formaat te hebben. Misschien wilt u een PDF-bestand converteren naar een Word-document zodat u de inhoud kunt bewerken of aanpassen. In dit artikel leert u hoe u eenvoudig een PDF in een Word-document kunt converteren.

Manier 1: Losse pagina’s in Word zetten

De eerste manier is om de PDF losse pagina’s in het Word-document te zetten. Dit kan door het volgende te doen:

1. Open het PDF-bestand in Adobe Reader.
2. Klik op “Bestand” en selecteer “Exporteren“.
3. Selecteer “Als afbeelding exporteren” en klik op “Volgende“.
4. Selecteer het formaat van de afbeeldingen die je wilt exporteren (bijvoorbeeld “.jpg” of “.png“). Let erop dat hoe groter het formaat, hoe groter de bestandsgrootte van het uiteindelijke Word-document zal zijn.
5. Klik op “Exporteren“. Er wordt nu een map met de geselecteerde afbeeldingen geopend.
6. Ga naar Microsoft Word en open het document waaraan je de afbeeldingen wilt toevoegen

Manier 2: PDF toevoegen als afbeelding

Als je een PDF wilt toevoegen aan een Word-document, kun je er ook voor kiezen om het te converteren naar een afbeelding. Dit is handig als je niet wilt dat de lezer van het document de PDF kan downloaden of printen. Je kunt dit doen door het volgende te doen:

1. Ga naar het bestand dat je wilt converteren en open het in Adobe Acrobat Reader DC.
2. Klik op ‘Bestand‘ in de menubalk en selecteer ‘Exporteren naar > Afbeelding‘.
3. Selecteer de juiste exportopties en klik op ‘Exporteren‘.
4. Sla de afbeelding op in het gewenste formaat (bijvoorbeeld .png of .jpg).
5. Open het Word-document waarin je de afbeelding wilt toevoegen en ga naar ‘Invoegen > Afbeeldingen > Vanuit bestand‘.
6. Selecteer de afbeelding die je wilt toevoegen en klik op ‘Invoegen‘.

Manier 3: Via Google Documenten

U kunt ook een PDF-bestand converteren naar een Word-document door het te uploaden naar Google Drive en vervolgens te openen in Google Docs. Het is eenvoudig en gratis, en u hoeft geen extra software of programma’s te downloaden.

Om dit te doen, gaat u als volgt te werk:

  1. Upload het PDF-bestand naar uw Google Drive-account. Dit kan door de bestand direct te slepen vanuit de map op uw computer naar het scherm van Google Drive, of door op de knop ‘Bestand toevoegen’ in de linker zijbalk van het scherm te klikken en dan het PDF-bestand op uw computer te selecteren.
  2. Nadat het bestand is geüpload, klikt u erop om het te openen in Google Docs. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u de inhoud van het PDF-bestand kunt bekijken. Sommige afbeeldingen en grafieken kunnen misschien niet goed worden weergegeven, maar de

Manier 4: Invoegen in Word als ‘Object’

Als je een PDF wilt invoegen in een Word-document, dan kan je dat doen door de PDF te converteren naar een afbeelding. Je kunt dan de afbeelding plaatsen waar je maar wilt in het document. Het nadeel hiervan is dat je geen tekst meer kunt selecteren of aanpassen in de PDF.

Manier 5: Gescand document in Word voegen

Als u een gescand document wilt toevoegen aan een Word-document, kunt u de volgende stappen volgen.

  1. Open het gescande document in een PDF-viewer. Kies ‘Bestand‘ en ‘Opslaan als‘. Sla het document op als een JPEG- of TIFF-bestand.
  2. Open het bestand met de afbeeldingbeheerder van Windows (Windows Picture and Fax Viewer). Selecteer ‘Bestand‘ en ‘Afdrukken‘. In de dialoogvenster ‘Printer selecteren‘, kies Microsoft Office Document Imaging Printer. Klik op ‘OK‘. Het afbeeldingsbestand wordt geconverteerd naar een Tekstreconstructie-document (.MODI) en automatisch geopend in Microsoft Office Document Imaging.
  3. Klik in het dialoogvenster ‘Microsoft Office Document Imaging‘ op ‘Bestand‘ en vervolgens op ‘Hernoemen‘. Geef het nieuwe bestand een naam met de extensie ‘.TIF‘ of ‘.JPG‘ en sla het opnieuw op. Sluit Microsoft Office Document.

Video: How to Convert PDF to Word

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten