nieuws

VDL opent productielocatie in VS

Manufacturing

VDL Groep heeft een nieuw toeleveringsbedrijf opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville is gevestigd in Hall County, nabij Atlanta. De nieuwe vestiging zal in september 2018 operationeel zijn en zal op termijn werk verschaffen aan ongeveer 100 medewerkers.

VDL opent productielocatie in VS
Productiehal VDL Nedcar (foto: VDL Nedcar)

Na vestigingen in Richmond (Virginia), Detroit (Michigan), Spartanburg (South Carolina) en twee bedrijven in Fremont (Californië) is de nieuwe locatie het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten. Tot nu toe waren de belangrijkste markten waar VDL zich in de VS op richt de hightech machinebouw en de automotive. Met VDL Industries Gainesville begint het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven een eigen productielocatie in de VS.

Lokaal produceren

Lokaal produceren is de basis voor verdere expansie van de activiteiten van VDL in Noord-Amerika. VDL Industries Gainesville is een specialist in metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de Verenigde Staten maken. Voor klanten maakt VDL met dit nieuwe bedrijf, dat een oppervlakte van 13.500 vierkante meter telt, een toeleverketen in de Verenigde Staten mogelijk. Daarmee wordt de relatie met klanten verbeterd waardoor de werkgelegenheid bij VDL-bedrijven in Nederland en andere vestigingen ook verder wordt versterkt.

Productie en assemblage

Vanaf de productiestart zal VDL Industries Gainesville onder meer de volgende activiteiten ontplooien: de productie en/of assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën, laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra. Alle producten die in Gainesville worden geproduceerd, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt. De orderportefeuille van het nieuwe bedrijf is al goed gevuld.

 

Reageer op dit artikel