nieuws

Werken met de cloud: waar begin je?

Manufacturing

Gartner voorspelt dat tegen 2020 ongeveer vijftig procent van de ondernemingen van de cloud gebruik zal maken ten opzichte van minder dan 5 procent vandaag.

Werken met de cloud: waar begin je?

Een van de redenen om data van machines naar de cloud te sturen, is om de machines onderling en over meerdere klanten heen te kunnen vergelijken zodat ook predictive maintenance mogelijk wordt. Echter, machines aan de cloud hangen, kan niet zomaar. Een bedrijf moet de basis op orde hebben. En dat is beveiliging, beveiliging en nog eens beveiliging.

Stap voor stap verbinden met de cloud

Daarbij moet ook direct duidelijk zijn wat nu eigenlijk de precieze meerwaarde is van de inzichten. De techniek is er klaar voor. Steeds meer machinebouwers maken inmiddels stappen om het te realiseren.
Het is nu een kwestie van de eerste, rustige stappen zetten. Machinebouwer Dinnissen Process Technology, producent van machines en systemen voor het verwerken van korrels, poeders en granulaten heeft al een aantal stappen gezet. In het artikel Machines naar de cloud brengen begint bij beveiliging deelt operationeel directeur Wouter Kuijpers zijn ervaring.

Trends in 2019

Wilt u weten welke trends er volgens Gartner in de toekomst nog meer terrein zullen winnen? Lees dan het artikel 2019. Wat worden de trends?

Reageer op dit artikel