nieuws

DAF investeert 200 miljoen euro in nieuwe fabriek Westerlo

Manufacturing

DAF investeert 200 miljoen euro in zijn cabinefabriek in Westerlo, België. De vestiging wil in de fabriek volledig nieuwe state-of-the-art productieprocessen inrichten om voorbereid te zijn op toekomstige productievolumes.

DAF investeert 200 miljoen euro in nieuwe fabriek Westerlo
Tijdens een bezoek van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie, kondigde DAF aan 200 miljoen euro te investeren in zijn cabinefabriek in het Belgische Westerlo.

DAF produceert in Westerlo cabines en eigen assen. De 2.800 medewerkers leveren de assen en cabines voor de trucks in het zware en middelzware segment, die van de productielijnen komen in Eindhoven en Leyland. Voor de productie van de ‘kale cabines’  wordt de bestaande Body fabriek van 17.800 vierkante meter met 13.200 vierkante meter uitgebreid. De uitbreiding omvat een enkele productielijn met ongeveer 130 geavanceerde robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen. De productiecapaciteit van de cabinefabriek kan hiermee met 45 procent toenemen tot driehonderd cabines per dag in een tweeploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.

Cabine Trimming: voorop in ergonomie

De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien – de Cab Trimming – (15.600 vierkante meter) wordt uitgebreid met 20.000 vierkante meter. De nieuwe fabriek zal uit meerdere secties bestaan, waaronder een centrale assemblagelijn, een lijn voor de montage van accessoires op de daken en nevenlijnen waar de portieren en dashboards worden voorbereid . Daarnaast zal er een geavanceerde test- en inspectie-afdeling worden ingericht. Op de centrale assemblagelijn zal een uniek systeem worden toegepast waarbij platforms worden voortgeduwd met een liftsysteem. Daardoor kunnen werknemers de werkhoogte aanpassen aan de werkzaamheden en hun persoonlijke voorkeur.

Bouw gestart

De bouw van de nieuwe Cab Body en Cab Trimming fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen is begonnen. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel zal de gebouwen realiseren – inclusief de nieuwe kantoren, vergaderzalen en faciliteiten voor de werknemers. De geavanceerde lasinstallatie in de body fabriek wordt geleverd door VDL Steelweld uit Nederland.

LeestipVDL Groep en DAF Trucks verstevigen samenwerking rond productie E-truck

Reageer op dit artikel